Išaiškinti šešis žmones apgavę sukčiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija išaiškino telefoninius sukčius, kaip manoma, apgavusius šešis žmones.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai įtaria, kad nusikaltimus liepos mėnesį vykdė 30-metė moteris ir 28 metų anksčiau teistas vaikinas. Pareigūnai spėja prie nusikaltimo organizavimo prisidėjus ir Marijampolėje laisvės atėmimo bausmę atliekantį vyrą.

Manoma, kad uostamiesčio senjorai – dvi 78 metų moterys neteko 3255 ir 4000 eurų, o 85 metų vyras – 1135 eurų, 79 ir 68 metų moterys – 900 ir 1100 eurų bei dviejų auksinių žiedų.

Įtariama, kad tie patys sukčiai apgavo ir mažametį vaiką, kuris, patikėjęs, kad jo tėtis padarė avariją, atidavė 530 namuose rastų eurų, skelbia uostamiesčio policija.

Įtariamieji savo aukoms prisistatydavo policijos pareigūnais, prokuroru iš Vilniaus ir kurpdavo istorijas apie padirbtus pinigus, apie nepažįstamųjų daromus nusikaltimus, į kuriuos esą įtraukti ir jų pašnekovai. Buvo tikinama, kad į namus atvyks policininkai, „prokuroro“ atveju – jo patikėtinis.

Manoma, kad potencialioms aukoms skambindavo vyriausiasis, Marijampolės pataisos namuose kalintis, vyras, o į jų namus važiuodavo jaunesnysis, 27 metų įtariamasis. Šis, gavęs pinigus, perduodavo juos laisvės atėmimo bausmę atliekančio nuteistojo sutuoktinei, pats, spėjama, tegaudamas nedidelę sumos dalį.

Laisvėje esantys įtariamieji apklausti, bet nesulaikyti. Jiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės: įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, o vyriškiui – ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta portretas
Kyla klausimas kur tie senjoru isvilioti pinigai nuplaukė tikrai manau kad i kaleimo darbuotojų kisenes pradėti reike nuo ten

jo, musu teisetvarka dirba

jo, musu teisetvarka dirba portretas
"aukoms skambindavo Marijampolės pataisos namuose kalintis vyras" - nu, ka cia be pridursi . Gerai, kad bent sviesolaidzio neatsivede i kamera, tai banku saskaitas sluotu.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip gaila tų senjorų, kurie gyvena iš santaupų. Sukčiai neturi Gėdos, tegul dabar padengia žalą ir dar moralinę žalą. Pareigūnai dirba profesionaliai, geras pasiekimas!!! Stiprybės ir sveikatos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių