Įžūlumui nėra ribų: sulaikyta gauja stebino net policininkus

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje plėšikai du kartus buvo pagrobę 77 metų vyrą, pasisavino jo sąskaitoje bei bute buvusius pinigus.

Klaipėdos apskrities Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su kitais kriminalistais penktadienį sulaikė 7 organizuotos grupės narius, jiems pareikšti įtarimai dėl vasarą įvykdytų nusikaltimų: neteisėto laisvės atėmimo, vagystės įsibraunant į patalpas, mokėjimo instrumento pagrobimo, jo panaudojimo, didelės vertės plėšimo, sukčiavimų, netikrų pinigų laikymo ir realizavimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Policija sako, kad net visko mačiusius pareigūnus stebino šios grupės narių taikomi nusikaltimų metodai ir būdai, o nusikaltimų įžūlumas priminė po 1990-ųjų šalyje vykdytus nusikaltimus.

Tą patį senyvo amžiaus klaipėdietį plėšikai pagrobė ir išsivežė į mišką net dukart per pastarąjį mėnesį, prieš tai tyčia partrenkę jį automobiliu ir taip su juo „susipažinę“.

Pirmąjį kartą pareigūnais prisistatę įtariamieji panaudojo antrankius, pagrasino ginklu, ir atėmę raktus ir laikydami jėga, apvogė nukentėjusiojo butą. Buvo pagrobta mokėjimo kortelė su PIN kodu, iš sąskaitos paimti pinigai.

Antrąjį kartą 77 metų vyras apgaule buvo įviliotas į automobilį. Ten jis buvo smaugiamas, suleistos neaiškios kilmės medžiagos ir taip, atėmus galimybę priešintis, išvežtas į mišką ir paliktas likimo valiai.

Tada įtariamieji nuvyko į jo namus. Prieš tai atimtu nukentėjusiojo buto raktu pateko į namus ir iš ten pagrobė daugiau nei 30 000 eurų grynaisiais, kelis butelius įvairių rūšių alkoholinių gėrimų ir kt. daiktus.

Policija teigia, kad  grupės nariai įtariami dėl netikrų 100 eurų nominalo vertės kupiūrų realizavimo Klaipėdos apskrityje.

„Šiuo metu jau nustatyti keli konkretūs atvejai, kai už interneto svetainėje parduodamus kompiuterius buvo atsiskaitoma žinomai netikrais pinigais ir tik vėliau, pardavėjui bandant jais atsiskaityti kitur ar įnešant į bankomatus, paaiškėdavo, kad pinigai netikri. Būta ir kitų atvejų“, - rašoma policijos pranešime.

Penktadienį policininkai atliko beveik 20 kratų įtariamųjų namuose ir automobiliuose, taikė daugybę kitų procesinės prievartos priemonių.

Nustatyta, kad už pagrobtus pinigus įtariamieji per vieną vakarą spėjo įsigyti net du automobilius: „BMW 730“ už 4 400 eurų ir „Mercedes Benz“ už 7 000 eurų.

Kratų metu rasta daugiau nei 14 000 eurų grynųjų pinigų, švirkštas su neaiškios kilmės medžiaga, 7 buteliai alkoholio, kiti pagrobti daiktai, iš civilinės apyvartos išimti daiktai, taip pat galbūt netikri pinigai –100 ir 50 eurų vertės nominalo kupiūros – ir kita.

Nustatyti 8 organizuotos grupės nariai. 7 sulaikytiesiems sekmadienį teismas leido suimti nuo 10 dienų iki 3 mėnesių. Paskutinio nario tapatybė nustatyta, jis ieškomas.

Iš 7 suimtų įtariamųjų (visi 1989-1999 m. gimę klaipėdiečiai) dauguma –nedirbantys, 4 iš jų Lietuvoje ir užsienyje teisti už vagystes, plėšimus, įvairius kūno sužalojimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis  psichotropinėmis medžiagomis, viešosios tvarkos pažeidimus, išžaginimą, sukčiavimus. Tarp įtariamųjų yra viena mergina.

Nustatyta, kad vienas iš įtariamųjų šeštadienį planavo išvykti į užsienį, tačiau nespėjo, nes buvo sulaikytas policijos pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
Kažkas čia ne taip.

Kai negaudo

Kai negaudo portretas
tai ir stebina

Jis

Jis portretas
Buvo senas geras lietuviškas būdas- pasodindavo "lėtam slinkimui" ant nutašyto kuolo. To ir linkiu tiems benkartams.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių