Jau niokoja klaipėdiečių pamėgtą skulptūrą

Vos daugiau nei po savaitės nuo atidengimo vagys apgadino Klaipėdos senamiestyje pastatytą skulptūrą, skirtą įamžinti motociklizmo istoriją mūsų mieste.

Paminklo sukūrimą iniciavęs bei savais pinigais jos pastatymą finansavęs aktyvus klaipėdietis Aurimas Mockus trečiadienį iš ryto atėjo apžiūrėti skulptūros. Prieš dieną jis pastebėjo, kad metalo lydinio plokštelė su joje atspaustu QR kodu truputį atkerusi nuo postamento. Vakar vyras jos neberado.

Atidžiau apžiūrėjęs visą monumentą jis pamatė, kad nebėra ir metalinio kelionės atminimo žetono, bandyta nulupti vieną raidę.

„Apmaudu. Juk tai visų miesto žmonių ir atvykėlių džiaugsmui pastatyta skulptūra. Ji jau pirmąją dieną tapo žmonių traukos objektu. Ir trečiadienį, kai atėjau jos apžiūrėti, aplinkui buvo būrys lenkų. Nesuprantu, kam ir kodėl panižo nagai. Metalo ten pernelyg mažai ir jo nepriims jokia supirktuvė, nes tai – lydinys. Gal tokiu būdu kažkas „susiveikė“ suvenyrą“, – svarstė A.Mockus.

Vyras šiomis dienomis tvarko skulptūros dovanojimo miestui formalumus.

Galvodamas apie tai, kaip apsaugoti populiarų paminklą motociklizmui A.Mockus svarsto, ar Pilies ir Sukilėlių gatvių sankryžoje nevertėtų įrenti vaizdo stebėjimo kameros. Juo labiau, kad ši vieta yra labai judri ne tik dieną, bet ir naktį.

Kiek kainuos atkurti lentelę su QR kodu bei kelionės atminimo žetoną, A.Mockus dar skaičiuoja. Akivaizdu, kad šį objektą vertėtų labiau apšviesti, o ir miestiečiai turėtų būti pilietiškesni, labiau kreipti dėmesį į panašių objektų niokotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi zino

Visi zino portretas
Kad Mockus nelabai moka su moticiklu vaziuoti, nors paminkliuks neblogs nusiliejo :))

To kada čia

To kada čia  portretas
Tokius ligonius kaip tamsta, viskuo nepatebkintus ir pastoviai bumbančius, pačius reikėtų į Baltijos žiedą sumesti ir spygliuota tvorą aptverti. Tik visiškam imbicilui gali nepatikti toks grožis ir dar išaišiėjo, kad stovintis istoriškai įdomioje šiam įvykiui vietoje. Gi rašytą buvo, kad anuoket šioje vietoje buvo garažas kuriame gyvavo pirmasis automoto klubas. Kokių dar klausomų kyla? O be to statė žmogus iš asmeninių ir suaukotų lėšų! Linkiu pabūti visiems heiteriams. Nes priešingu atveju ir mirsite nebūdami laimingi...

Ir dar

Ir dar portretas
gal iš viso tą motociklininką reikėjo kokiame Baltijos-Šilutės pr.žiede pastatyti.Būtų prasmė bent..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių