Jūra šėlsta: nuskendo vyras, pagalbos prireikė dar keturiems žmonėms (papildyta)

Baltijos jūra pasiglemžė dar vieną gyvybę. Ties Palangos tiltu jūroje rastas apie 70 metų negyvas vyras. Gelbėtojai jam niekuo padėti negalėjo. Medikai diagnozavo vyro mirtį.

Nuskendęs vyras jūroje ties Palangos tiltu rastas po vidurdienio. Jį aptiko netoliese plaukiojęs poilsiautojas. Gelbėtojai bandė gaivinti skenduolį, tačiau veltui – niekuo jam padėti nebegalėjo.

Pasak Palangos gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko, vyras jau buvo be gyvybės ženklų.

„Jokio pranešimo apie skendimą nebuvo. Vyras rastas miręs. Bandėme gaivinti. Neaišku, kada jis nuskendo. Tą nustatys ekspertai“, – pasakojo vadovas.

Apie negyvą vyrą informuota policija. Pareigūnai aiškinasi nuskendusio mirusiojo tapatybę, įvykio aplinkybes. Paaiškėjo, kad tai Lenkijos pilietis.

Tai jau trečias žmogus šį sezoną nuskendęs Baltijos jūroje prie Lietuvos krantų. Prieš kelias savaites nuskendo vienas vyras ties Palanga, kitas – Klaipėdoje, prie molo, kur gelbėtojų neprižiūrimas laukinis paplūdimys.

Nelaime vos nesibaigė ir 60 metų klaipėdiečio maudynės jūroje ties Pirmosios Melnragės paplūdimiu. Penktadienį apie 13.40 val. gelbėtojai pastebėjo vandenyje keistai besielgiantį vyrą ir išskubėjo į pagalbą.

Paaiškėjo, kad vyrui vandenyje sutriko sveikata ir jis negalėjo grįžti į krantą. Jį pargabeno gelbėtojai. Klaipėdietis pasakojo, kad jam išseko jėgos, negalėjo pajudėti. Vyras laukė bangos, kad ši padėtų jam grįžti į krantą, tačiau vietoje jos atskubėjo gelbėtojai.

Į paplūdimį buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Vyro kraujospūdis buvo labai aukštas. Jis išvežtas į ligoninę.

Po pusvalandžio Pirmosios Melnragės paplūdimyje į nelaimę pakliuvo dar vienas vyras. Jis pradėjo skęsti. Gelbėtojai jam suteikė pagalbą.

Penktadienio vakarą apie 18 val. Smiltėje skendo dar du žmonės. Apie 20 metų pora laiką leido paplūdimyje prie Naujosios perkėlos.

Vaikinas su mergina maudėsi netoli pažymėtos duobės. Pora sugalvojo pereiti į kitą vietą, kur lūžta bangos. Jie ėjo per plotą, kuriame buvo duobė, į pastarąją pakliuvo ir pradėjo skęsti. Gelbėtojai pargabeno porą į krantą.

Į paplūdimį buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Pora išvesta į ligoninę.

Pasak A.Siakki, stipriau nukentėjo mergina. Vaikinas buvo pavargęs ir gelbėtojai jam tik padėjo pasiekti krantą.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad Pirmojoje Melnragėje jūra yra audringa, didelė trauka į ją. Kabo raudona – maudytis draudžianti vėliava.

Jūros šventės metu paplūdimiuose gelbėtojai budės įprastu grafiku. Kateriu patruliuojama bus ir Danės upėje. Čia gelbėtojai dirbs iki 2 val. nakties.

A.Siakki pasakojo, kad Jūros šventės metu pasitaiko įvairių incidentų. Neblaivūs ekstremalai ypač dažnai šokinėja nuo Biržos tilto.

Gelbėtojų telefonų numeris perduotas Bendrajam pagalbos centrui. Gavus pranešimą apie nelaimę, bus perduota informacija ir suteikiama pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alma

Alma portretas
...pora išvesta į ligoninę... Ot laikai atėjo, jau greitoji neveža, pėsčiomis išsiveda :D

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia juokauti su JURA

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia juokauti su JURA
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių