Kapinėse kasant duobę rado sprogmenį

Lėbartų kapinėse, kasant duobę, aptiktas neeilinis ir pavojingas radinys – karo laikų sprogmuo. Minosvaidžio mina išvežta į Kairių poligoną, kur buvo sunaikinta.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą, kad Lėbartų kapinėse, kurių adresas – Klaipėdos rajonas, Dovilų seniūnija, Toleikių kaimas, Toleikių gatvė 5, rastas apie 30 centimetrų ilgio daiktas panašus į sprogmenį pranešimą gavo sekmadienį po vidurdienio.

Į įvykio vietą išsiųstos specialiosios tarnybos, tarp kurių Klaipėdos rajono policijos pareigūnai, išminuotojai.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė pasakojo, kad daiktą panašų į sprogmenį aptiko duobę kasęs duobkasys.

„Kiek žinau, kasė, išgirdo, kad kažkas kaukštelėjo, ir kilo įtarimas. Tokiais atvejais duobkasiai visada kreipiasi į specialiąsias tarnybas. Nori apsidrausti, kad neįvyktų nelaimė. Juk neįmanoma gerai įžiūrėti, kas tai per daiktas. Viskas būna aplipę žemėmis“, – pasakojo vedėja.

Z.Stankienė negalėjo pasakyti, ar rastas daiktas tikrai buvo sprogmuo: „Žmogus, kuris dirbo sekmadienį, šiandien turi laisvą dieną. Pati žinau tik pirminę informaciją“.

Klaipėdos rajono policijos komisariatas viršininkė Rasa Stasiulaitienė patvirtino, kad Lėbartų kapinėse ratas daiktas buvo karo laikų sprogmuo – minosvaidžio mina. Jis išvežtas į Kairių poligoną, kur buvo sunaikintas.

Z.Stankienė atkreipė dėmesį, kad naujuosiuose Lėbartų kapinių kvartaluose, kasant duobes, dažniausiai aptinkama daug akmenų, betono luitų, plytgalių.

„Duobių gylis siekia du metrus. Duobkasiai prakasa vieną žemių sluoksnį ir pasiekia kitą. Ten randama ir akmenų, ir betono luitų. Juos krauname į krūvas, o paskui viską išvežame“, – pasakojo vedėja.

Ji negalėjo pasakyti, kas šioje vietoje yra buvę anksčiau: „Gal koks tarybinis ūkis? Tiksliai tikrai negaliu pasakyti“, – tvirtino vedėja.

Viename iš naujųjų Lėbartų kapinių kvartalų mirusieji pradėti laidoti praėjusių metų rugsėjį, antrame – spalį. Į šią teritoriją buvo atvežtas žemių sluoksnis, prieš čia pradedant laidoti žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių