Keistuolis šokinėja per prokuratūros tvorą

Keistas žmogus, šokdamas per Klaipėdos apygardos prokuratūros tvorą, nudaužė vartų signalinę lempą ir vartų daviklį. Kas jis ir kokiu tikslu ne pirmą kartą šioje vietoje šokinėja per tvoras, aiškinsis pareigūnai, kurie tiria ir viešosios tvarkos pažeidimo atvejį.

Pamanė, kad vyras sportuoja

Apie 30 ar 35 metų amžiaus vyras prokuratūros kieme pasirodė dukart. Pirmą kartą jį žmonės matė ir vaizdo kameros užfiksavo spalio 17 dieną apie 8 val. ryto.

Tąkart sportiškai apsirengęs vyras atbėgo nuo Respublikinės Klaipėdos ligoninės pusės.

Jis prabėgo pro prokuratūros pastato fasadą, peršoko gal poros metrų aukščio mūrinę tvorą, apibėgo ratą prokuratūros vidiniame kieme, vėl peršoko tvorą, kuri skiria prokuratūrą nuo ligoninės, ir dingo.

Pirmąjį kartą prokuratūros darbuotojai pamanė, kad vyras tiesiog sportuoja, mankštinasi, niekas tąkart neįžvelgė jo elgesyje jokių piktų kėslų.

Sugadino vartų įrangą

Tačiau savaitgalį, spalio 29 dieną apie 20 val. tas pats asmuo vėl pasirodė Vilties gatvėje.

Jis vėl stryktelėjo per tvorą, o šokdamas atgal užkliudė vartų signalinę lempą ir daviklį bei juos nudaužė.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai aiškinsis, ar šis žmogus tyčia sugadino vartų įrenginius, ar tai buvo atsitiktinumas.

Ketvirtadienį vartai vėl veikė.

Pareigūnai ieško apie 180 cm ūgio vyro, kuris šeštadienį vilkėjo juodas sportines kelnes ir juodą bliuzoną su baltais užrašais.

Galbūt išsiaiškinus, kas yra šis asmuo, paaiškės ir keisto jo elgesio motyvai. Jį ketinama bausti už viešosios tvarkos pažeidimą ir pareikalauti atlyginti padarytus nuostolius.

Protestavo mesdamas akmenį

Šiemet kovo pabaigoje būta kito incidento – vyras akmeniu išdaužė Klaipėdos apygardos prokuratūros laukujų durų stiklą. Chuliganą užfiksavo vaizdo kameros. Daugiau nei po mėnesio policininkai nustatė jo asmenybę.

Vaizdo kamerų užfiksuoto vyro atvaizdas buvo viešinamas, prašyta visuomenės pagalbos aiškinantis įtariamojo asmenybę.

Pareigūnai sužinojo, kad tai už chuliganiškus veiksmus teistas 1979 metais gimęs klaipėdietis. Vyrui skirta laisvės atėmimo bausmė buvo atidėta, tačiau Probacijos tarnybos darbuotojai nustatė, kad jis nesilaikė lygtinio paleidimo sąlygų ir kreipėsi į teismą prašydami pakeisti jam bausmės formą. Taip šis klaipėdietis buvo pasiųstas už grotų trims mėnesiams.

Šis žmogus jautėsi nekaltas ir manė, kad yra nubaustas pernelyg griežtai.

Pyktis jam neatlėgo ir grįžus į laisvę, tad mesdamas akmenį į prokuratūros duris jis išreiškė protestą.

Netrukus šį asmenį teis Klaipėdos miesto apylinkės teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na Na

Na Na portretas
Ir tai operatyvinis reagavimas ?

Datčikui

Datčikui portretas
Tu čia neaiškink, o tai nuteis už prokuratūros technikos pravardžiavimą.

Datčik - daviklis

Datčik - daviklis portretas
Tas "daviklis", lietuviškai vadinamas jutikliu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių