Kelių policininkus nustebino pažeidėjos paaiškinimas

Trečiadienio rytas kelio ženklų, draudžiančių važiuoti Tiltų gatve, nepaisantiems vairuotojams prasidėjo nemalonumais. Čia dvi valandas dirbo kelių policininkai.

Per porą valandų pareigūnai sustabdė visą būtį vairuotojų, kurie ryžosi važiuoti per Biržos tiltą.

Su vienu jų pareigūnai aiškinosi, ar automobilį laikyti senamiestyje turintys teisę vairuotojai gali važiuoti šia gatve.

Vyras bandė ginčytis su pareigūnais, o šie jam aiškino, kad kelio ženklu bandoma nuo vibracijos apsaugoti tiltą ir senus namus, todėl derėtų pasirinkti kitą būdą patekti į savo kiemą, aplenkiant akmenimis grįstą Titų gatvę ir Biržos tiltą. Tiesa, senamiesčių gyventojų pareigūnai nebaudė, toks pokalbis buvo rekomendacinio pobūdžio.

Būta ir netikėtumų. Viena vairuotoja nustebo, kai pareigūnai jai parodė „plyta“ vadinamą kelio ženklą, draudžiantį važiuoti šia gatve.

Mergina tikino visą nuo mažumės gyvenanti Klaipėdoje ir daug metų važinėjanti Tiltų gatve, bet niekada nežinojusi, kad pasiekti Taikos prospekto pradžią važiuojant tiesiai iš Atgimimo aikštės draudžiama. Toks aiškinimas nustebino ir policininkus.

Keista ir tai, kad ši vairuotoja tikino įkliuvusi pirmą kartą. Juk dauguma klaipėdiečių žino, kad Tiltų gatvės pradžioje sumontuotos vaizdo kameros, kuriomis fiksuojami pažeidėjai, juos pranešimai apie paskirtą nuobaudą pasiekia paštu.

Trečiadienį iš ryto policininkams įkliuvo 10 kelio ženklo reikalavimo nepaisančių vairuotojų.

„Mūsų tikslas buvo ne tik bausti nedrausminguosius, bet ir parodyti vairuotojams jų daromas klaidas. Kartais toks gyvas pokalbis su policininku yra kur kas veiksmingesnė prevencinė priemonė nei nuobauda“, – teigė Klaipėdos kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
Keista,kad pareigūnai nežino,kad Tiltų gt.gyventojai turi teisę važiuoti...

tikrai

tikrai portretas
nezinojau kad pareigunai saugo senamiescio namus nuo vibracijos,... senamiestis ir taip tuscias, kad kelios masinos pravaziuoja tam nebutina skirti buri policininku...kameras tegu suremontuoja ir to pakaks. ar jau visi nusikaltimai isaiskinti, nejau nera tikrai problematisku vietu mieste, kaip tik si? panasu kad miestieciu saugumas paciu reikalas, nes namai svarbiau ...

Ne rusas

Ne rusas portretas
Atsiprašau visiems rusams už įžeidimus! Tai geriausia mokykla ir geriausi žmonės!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių