Keliuose mirtinai siautė „ereliai“

Klaipėdos apskrityje savaitgalis buvo užbaigtas kraupiomis avarijomis. Vienas girtas pilietis taranavo Palangos lopšelio-darželio sieną, o ties Plunge avarijoje žuvo du motociklu lėkę vyrai.

31-erių ir 20-ies metų vyrų gyvybės užgeso dėl sekmadienį įvykusios avarijos. Plungės aplinkkelyje motociklas "Honda" rėžėsi į ta pačia kryptimi važiuojančio automobilio "Hyunday Santa Fe" galą.

Avarija įvyko 17.30 val. Policijos teigimu, motociklas važiavo dideliu greičiu nuo Mažeikių pusės Tauragės link.

Kol kas nėra aišku, kas vairavo motociklą, tačiau nustatyta, kad jis priklausė avarijoje taip pat neišgyvenusiam dvidešimtmečiui.

Visureigio "Hyunday Santa Fe" vairuotojas įvykio vietoje dirbusiems policijos pareigūnams aiškino, kad tą patį motociklą išvydo šiek tiek anksčiau. Motociklas atskriejo iš priešpriešos, o visureigio vairuotojas, išvydęs kelio viduriu skriejantį motociklą, pasikalbėjo su žmona, kad jo vairuotojas elgiasi neatsakingai.

Vyras net nenujautė, kad motociklininkai, apsisukę žiedinėje sankryžoje, vošis į jo mašinos galą.

Nuo smūgio motociklas nuskriejo priešingos eismo juostos atitvarų link. Vienas vyriškis žuvo iškart, kitą medikai nugabeno į ligoninę. Pastarojo gyvybė užgeso pirmadienį.

Abu greičio mėgėjai nedėvėjo apsauginių šalmų ir specialių rūbų, vilkėjo marškinėlius ir šortus, avėjo šlepetes. Nė vienas iš jų neturėjo teisės vairuoti motociklo.

Liudininkų teigimu, veikiausiai vairuotojas nesuvaldė motociklo, nes per vėlai išvydo priešprieša atvažiuojantį vilkiką ir, nesuspėjęs sustabdyti, tėškėsi į visureigio galą.

Kita avarija, nutikusi Palangoje, laimingai baigėsi išgėrusiam vairuotojui.

Naktį į pirmadienį avarija nutiko Medvalakio ir Sodų gatvių sankryžoje. Apie 2 valandą šių gatvių gyventojus pažadino triukšmingas griausmas,  kuris kilo automobiliui atsitrenkus į namo sieną.

Paaiškėjo, kad BMW 525, įveikęs T formos sankryžą, taranavo vaikų lopšelio-darželio "Žilvinas" tvorą ir rėžėsi į pastato sieną.

"Ryte vaizdas buvo kraupus. Nejaukiai jautėmės. Išversta tvora, pervažiuota per smėlio dėžę, sulaužytos sūpynės ir atsitrenkta į pastato sieną", – pasakojo lopšelio-darželio "Žilvinas" direktorė Rasa Jurgutienė.

Kol kas nėra suskaičiuota, kokia žala padaryta ugdymo įstaigai.

Paaiškėjo, kad darželį nuniokojo neblaivus palangiškis. 24 metų jaunuolis buvo girtas, jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,82 prom. alkoholio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių