Klaipėdiečio parduotos giminaitės vis dar tebėra ištekėjusios už pakistaniečių

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė, kad iš Klaipėdos rajono kilęs vyras pardavė savo seserį ir pusseserę fiktyvioms vedyboms. Oficialiai paskelbta, kad šios santuokos – netikros, tačiau abi jos tebegalioja Jungtinėje Karalystėje, o abi moterys gyvena su kitais vyrais. Viena jų yra teisėtai susituokusi Lietuvoje.

Antradienį teismas paskelbė Rolandą Žmūriką kaltu įvykdžius labai sunkų nusikaltimą ir pasiuntė jį už grotų penkeriems metams.

Šis 32 metų nemažai metų gyvenęs Jungtinėje Karalystėje vyras įkalbėjo fiktyviomis vedybomis užsidirbti dvi savo artimas giminaites.

Paskelbus apkaltinamąjį teismo nuosprendį Klaipėdos apygardos prokuroras Ruslanas Ušinskas teigė, kad R.Žmūriko sesuo už netikrą santuoką su pakistaniečiu gavo pusantro tūkstančio svarų, tiek pat, pasak nukentėjusiosios, gavo jos brolis.

Pusseserės atveju buvo kiek kitaip. Moteris Britanijoje ilgokai gyveno pas R.Žmūriką ir taip jam įsiskolino, tad sutikdama tekėti už svetimšalio ji užsitikrino, kad skolos nebereikės grąžinti. Jai dar primokėta apie 400 svarų.

R.Žmūriko kaltė įrodyta, nors pats kaltinamasis neprisipažino įvykdęs nusikaltimą. Prieš jį liudijo abi giminaitės, kiti liudytojai, be to, pareigūnai klausėsi įtariamojo pokalbių telefonu.

Šioje byloje nebūta duomenų, kad moterys būtų nukentėjusios nuo savo netikrų sutuoktinių. R.Žmūriko sesuo, kaip ir iki nusikaltimo, tebegyvena Lietuvoje. Į Jungtinę Karalystę ji skrido tik tuoktis su svetimšaliu. Nuteistojo pusseserė iki šiol gyvena šioje šalyje.

R.Ušinskas tikino, kad abi fiktyvios santuokos galioja iki šiol.

„Nutraukti šias santuokas yra sudėtinga procedūra, nes reikia kreiptis į Jungtinę Karalystę, iniciatorėmis turėtų būti pačios nukentėjusiosios. Tikiuosi, kad jos taip ir pasielgs. Kadangi nuosprendis jau yra, santuokos pripažintos fiktyviomis, manau, tuo pagrindu, jas anuliuoti bus lengviau. Bet pirmiausiai, jos to turi norėti“, – komentavo prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių