Klaipėdietis bus teisiamas dėl neteisėtos prekybos vaistais

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio teisėsauga baigė tyrimą, kuriame 34–erių metų klaipėdietis kaltinamas neteisėtai prekiavęs vaistiniais preparatais.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, vyras šiuo metu Norvegijoje atlieka aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę už narkotinių, psichotropinių medžiagų bei anabolinių steroidų kontrabandą ir neteisėtą disponavimą šiomis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Uostamiesčio policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Norvegijos teisėsaugininkais, nustatė, kad organizuotai nusikalstamai grupuotei priskiriami asmenys Lietuvoje ir Norvegijoje platino narkotikus ir ribotos civilinės apyvartos vaistinius preparatus, kuriuos interesantai užsakinėdavo per skelbimus interneto tinklalapiuose.

Pagal užsienio kolegoms perduotą informaciją 2014 metais įtariamieji buvo sulaikyti su įkalčiais Norvegijoje. Tuo tarpu uostamiesčio policijos pareigūnai klaipėdiečio bute rado didelį kiekį Lietuvos vaistinių preparatų registre neregistruotų ir registruotų receptinių vaistų, kuriais kaltinamasis prekiavo, neturėdamas licencijos.

Ūkinės-finansinės veiklos tyrimo metu paaiškėjo, kad jis gavo daugiau nei 60 tūkst. eurų pajamų, iš kurių apie 34 tūkst. – už parduotus vaistinius preparatus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių