Klaipėdietis įtariamas mirtinai sumušęs sugėrovą

Gruodžio 14 dieną Viršutinėje gatvėje 11 name gyvenantis vyras pastebėjo, kad viename pirmojo aukšto butų kelias dienas neįžiebiamos lempos, nors ten gyveno brandaus amžiaus vyras su senute motina. Atidaręs kaimyno buto duris žmogus rado apklotą ant grindų gulinčio vyro lavoną.

Gruodžio 14 dieną Viršutinėje gatvėje 11 name gyvenantis vyras pastebėjo, kad viename pirmojo aukšto butų kelias dienas neįžiebiamos lempos, nors ten gyveno brandaus amžiaus vyras su senute motina. Atidaręs kaimyno buto duris žmogus rado apklotą ant grindų gulinčio vyro lavoną.

Į įvykio vietą atvažiavę policijos pareigūnai suprato, kad bute gausiai girtauta, o po to labai žiauriai muštasi. Apie tai galima buvo spręsti iš daugybės tuščių žalios plastmasės butelių ir sulaužytų bei išvartytų daiktų. Net virtuvės kriauklė buvo sudaužyta.

Suskaičiuoti, kiek smūgių patyrė velionis buvo neįmanoma, viskas jo kūnas buvo viena ištisinė kraujosruva. 59-erių klaipėdiečiui buvo sulaužyti šonkauliai, žandikaulis, vyras patyrė daugybę sumušimų.

Smurtinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai netruko išsiaiškinti, kas kaltininkas, reikėjo jį tik surasti ir sulaikyti. Tai – žuvusiojo bendraamžis ir bendramokslis, abu vyrai kažkada toje pačioje profesinėje mokykloje mokėsi statybininko amato. Gruodžio viduryje Viršutinėje gatvėje gyvenęs vyras išlydėjo mamą pasisvečiuoti į kitą Lietuvos miestą ir namuose liko vienas. Pamėgęs girtauti vyras buvo išsituokęs, su buvusia žmona ir vaikais artimų santykių nepalaikė.

Sutikęs jaunų dienų bičiulį jis pasikvietė į svečius, vyrai apsirūpino pigiais alkoholiniais gėrimais ir gerokai padaugino. Šeimininkas pasiūlė svečiui pernakvoti jo namuose. Pats užmigo ant sofos, o draugui paklojo guolį ant grindų.

Naktį pabudęs svečias pasigedo telefono. Paieškojo jo savo kišenėse, apsižvalgė aplinkui ir pamanė, kad bičiulis jį pavogė.

Jis ir pats buvo vertės neturintį telefoną nepasiklausęs leidimo paėmęs iš savo sugyventinės, todėl pamanė, kad jį praradęs gaus nuo draugės pylos.

Tai buvo vienintelis motyvas žiauriai mušti draugą. Kai mušeika aprimo, auka jau merdėjo. Pagalbos jam kaltininkas nekvietė, paliko leisgyvį bičiulį ir išėjo. Po kelių valandų jis grįžo į Viršutinę gatvę su sugyventinės sūnumi pažiūrėti, kaip jaučiasi sumuštas vyras.

Ant grindų paliktas žmogus nejudėjo ir nerodė jokių gyvybės ženklų: jis nekvėpavo, nebebuvo pulso.

Sugėrovas apklojo velionį ir išėjo.

Kaltininkas suprato, kad netrukus jo gali pradėti ieškoti policija, todėl stengėsi nakvoti ne savo namuose, o pas draugus, nebesirodė darbe.

Vyras buvo teisus manydamas, kad pareigūnai gali jo ieškoti. Policininkai sužinojo, kur nelegaliai dirbo kaltininkas, pasikalbėjo su darbdaviu ir paprašė pranešti, kai šis pasirodys.

Paprastai pagalbos ir supratimo sulaukiantys pareigūnai šį kartą buvo apgauti – darbdavys perspėjo žudiką, tad šis ėmė dar labiau mėtyti pėdas.

Nusikaltimo tyrėjai žinojo, kad nužudytojo bute buvojo kaltininko sugyventinės sūnus, tad nusprendė jį pakalbinti.

Pirmadienį policininkai stoviniavo Šaulių gatvėje prie namo, kuriame tikėjosi rasti vaikiną, laiptinės. Jiems sunkiai sekėsi atspėti šarvuotų durų kodą. Tuo metu prie neuniformuotų pareigūnų priėjo nužudymu įtariamas vyras ir pasiūlė pagalbą. Jis, aišku, nežinojo, kad vyrai yra policininkai ir su jaunuoliu nori pasikalbėti būtent apie jo įvykdytą nusikaltimą.

Pradžioje įtariamasis bandė neigti kaltę, bet netrukus prisipažino, ką padaręs. Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido jį suimti trims mėnesiams.

Vyro kaltę įrodančių įkalčių surinkta daugiau negu pakankamai. Beje, Viršutinėje gatvėje, bute, kur buvo įvykdytas nusikaltimas, rastas ir telefonas, dėl kurio įvyko tragedija virtusios muštynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Klausimas: ar policija pasakė darbdaviui, kodėl ieško jo darbuotojo? Darbdavys išsigandęs, kad galimai ieško, kad duotų parodymus dėl nelegalaus darbo jį įspėjo. Labai abejoju, jeigu darbdavys būtų žinojęs, kad ieškomas yra galimai žmogžudys būtų jį įspėjęs. Paprasčiausiai tai policijos susireikšminimo ir slapukavimo rezultatas. Mano tel.8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių