Klaipėdoje baigta heroino platinimo byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl heroino platinimo. Įtariama, kad kvaišalus tiekė anksčiau už sunkius nusikaltimus teistas vyras.

Sausio-kovo mėnesiais uostamiesčio pareigūnai atliko sėkmingą operaciją ir sulaikė heroiną platinusius asmenis. Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti šeši asmenys.

Vieno iš jų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas ir užbaigtas supaprastinto proceso tvarka. Trys anksčiau teisti asmenys kaltinami pardavę narkotikus, pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Įtariama, kad heroiną kitiems kvaišalų platintojams tiekė 50-metis Kelmėje gyvenamąją vietą deklaravęs romų tautybės kaltinamasis. 1993 metais jis buvo suimtas pagal tuo metu galiojusį Prevencinio sulaikymo įstatymą ir nuteistas 5 metams laisvės atėmimo už plėšimą.

2003 metais nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme už sukčiavimus, turto prievartavimą, vagystes, plėšimus, prekybą žmonėmis bei dalyvavimą šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje.

2013 metais lygtinai paleistas iš pataisos namų, jis po metų vėl buvo nuteistas kriminaline bausme už viešosios tvarkos pažeidimą ir kūno sužalojimą. Šiuo metu įtariama, kad 2015 metų rugpjūčio mėnesį lygtinai paleistas iš pataisos namų, neatlikęs 1 metų 9 dienų paskirtos bausmės, kaltinamasis ir vėl padarė naujus nusikaltimus.

Kartu už heroino pardavimą bus teisiama anksčiau už plėšimą teisiama 22 metų romė ir už kvaišalų platinimą jau teistas klaipėdietis. Du kvaišalų platinimu kaltinami asmenys iki šiol suimti.

Prokuroro sprendimu apribotos kaltinamųjų nuosavybės teisės į 1 700 eurų, įtariama, gautų nusikalstamu būdu.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anicetas

Anicetas portretas
Ar imanoma pamatyti nuotraukas be uzdengtu veidu ???

grubliauskis

grubliauskis  portretas
Tokiems narkomanams dar ir butus DUODA ir visas privilegijas , daugybe pavyzdziu ......

hašišas

hašišas portretas
kodėl šie ciganiai neutilizuojami.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių