Klaipėdoje dailės mokyklą terlioja vandalai

Vos prieš porą savaičių renovacijos procesą baigusi Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykla jau skaičiuoja vandalų padarytus nuostolius.


 

Vos prieš porą savaičių renovacijos procesą baigusi Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykla jau skaičiuoja vandalų padarytus nuostolius.

Pirmadienį iš ryto atėję į darbą šios Paryžiaus Komunos gatvėje esančios mokyklos darbuotojai pastebėjo ant ką tik nudažytų pastato sienų pilkais dažais išterliotus nieko nereiškiančius užrašus.

Akivaizdu, kad vandalai čia darbavosi savaitgalį.

„Mokykla ką tik baigė renovacija, valstybinė komisija darbų dar nepriėmė. Tik prieš porą savaičių pastatas perduotas savivaldybei. Terlionės atsirado prie centrinio įėjimo laiptų, už jų ir šoninė siena. Kažkas tiesiog ėjo palei sieną ir purškė sidabriniais dažais, o po laiptais pasirašė, - pasakojo mokyklos vadovė Violeta Beresnevičienė. – Žalą skaičiavome paprastai, tiesiog žinome, kad kvadratiniam metrui nuvalyti reikia chemikalų, kainuojančių apie 30 eurų. Kadangi šį kartą vandalai išterliojo apie; penkis kvadratinius metrus, policijai pranešėme, kad žala sudaro apie 120 eurų.“

Spėjama, kad chuliganas ėjo pro šalį ir ypatingai nesirinko, kokią sieną darkyti. Mat kiek tolėliau Kauno gatvėje tais pačiais dažais panašiai aprašinėtas devynių aukštų gyvenamojo namo siena.

Apmaudu, bet vaizdo kamerų fiksuojamuose vaizduose nesimato, kas tai padarė, nes po laiptais nėra filmuojama.

Dar visai neseniai prieš prasidedant renovacijai sename dvare su priestatu įsikūrusios dailės mokyklos sienos buvo visos išmargintos grafičiais, į paveldo objektų sąrašą įtrauktas pastatas buvo panašus į velykinį margutį. Kaskart uždažytos ar nuplautos sienos visiškai netrukus tapdavo tokiomis pat, kaip buvusios.

Renovacija turėjo ne tik pagerinti mokinių bei mokytojų būtį šiame pastate, bet ir suteikti  pastatui estetinį vaizdą.

Vandalai ėmėsi bjauroti sienas vos tik jos buvo nudažytos. Pirmą kartą mokyklos vadovė dėl to kreipėsi į policiją pernai kovo trečiąją, kai sidabriniais dažais buvo ištepta ką tik nudažyta priestato kolona. Tąkart žala buvo mažesnė – 29 eurai.

V.Beresnevičienė įsitikinusi, kad vandalus būtų įmanoma pričiupti, jeigu saugos tarnyba įrengtų geresnės raiškos vaizdo kameras ir pasistengtų jas sumontuoti sunkiau prieinamose vietose.

Apie tai mokyklos vadovė prašė savivaldybės Švietimo skyriaus valdininkų, kurie tiesiogiai bendrauja su saugos tarnybos atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių