Klaipėdoje dar viena senolė patikėjo gausianti labdarą iš Vokietijos

Juodaplaukė, panaši į čigonę, vilkėjusi ryškia raudona striuke jauna moteris neprašoma įėjo į senolės butą ir pradėjo aiškinti, kad atėjusi padėti moteriai, įpareigota kažkokios Vokietijoje veikiančios labdaros organizacijos.

Dar viena pagyvenusi klaipėdietė buvo apgauta labdaros dalintojomis apsimetusių nusikaltėlių. Senolė prarado mėnesio pensiją.

Taikos prospekte gyvenanti 85 metų Valentina K. trečiadienį po pietų laukė darbininkų, kurie turėjo pažiūrėti, kodėl jos bute nešyla radiatoriai. Kai suskambo jos durų skambutis, pensininkė pamanė, kad jie jau atėjo.

Sunkiai vaikštanti moteris priėjo prie durų ir jas pravėrusi pamatė dvi jaunas moteris lipančias aukštyn. Kai paklausė, ko jos ieško, viena grįžo, o antroji nuskubėjo laiptais.

Juodaplaukė, panaši į čigonę, vilkėjusi ryškia raudona striuke jauna moteris neprašoma įėjo į senolės butą ir pradėjo aiškinti, kad atėjusi padėti moteriai, įpareigota kažkokios Vokietijoje veikiančios labdaros organizacijos.

Senolė bandė sulaikyti atėjūnę koridoriuje, bet ši paprašė vandens ir pati drauge su pensininke nuėjo į virtuvę. Senolei pasirodė keista, kad virtuvės duris ji privėrė.

Šeimininkė įpylė vandens iš čiaupo, bet neprašyta viešnia pareiškė, kad jis per šiltas, tada senolė įpylė jai filtruoto vandens. Vos priglaudusi lūpas prie stiklinės atėjūnė pajuto numalšinusi troškulį.

„Ji kalbėjo be perstojo. Aiškino, kad Lietuvoje mažai žmonių, kurie dirba, todėl pensininkai vargsta, o va Vokietija tokiems vargstantiems padeda net kitose valstybėse. Pasiėmusi lapą popieriaus ji užsirašė mano pavardę ir vardijo produktus, kurių galėtų man parūpinti: aliejų, cukrų, makaronus ir dar daug ko kitko“, - pasakojo senolė.

Šio pokalbio metu namų šeimininkė išgirdo kažką vaikštant po butą. Sunerimusi, kad galėjo palikti neužrakintas duris, ji paklausė, kas tai galėtų būti. Tačiau tamsiaplaukė tikino užrakinusi ir patikino, kad jai tik pasirodė.

Iškart po to atėjūnė pažadėjo paskambinsianti ir skubiai išėjo. O šeimininkė, vedina blogos nuojautos, paskubėjo į kambarį, kur spintutėje laiko dokumentus bei santaupas. Vos prieš kelias dienas gautos pensijos nebebuvo. Moteris pasigedo 500 litų.

Priėjusi prie lango Valentina K. pamatė ką tik iš jos namų išėjusią viešnią lauke apsikabinusią kitą moterį. Jos džiaugsmingai glebėsčiavosi ir sparčiu žingsniu nužingsniavo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

:(

:( portretas
Gaila apgautos senutės :( Linkiu, kad tiems niekadėjams karma atlygintų...

Gebelsas

Gebelsas portretas
Čia bus "Rybporto" čigonų darbas.Adolis gerai darė, kai juos naikino.

krc

krc portretas
su tais cigonais reik kaip prancuzijoj. demortuot atgal i ta savo rumunija be teises grizt. tegu vagia ten savi is savu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių