Klaipėdoje dėl kvaišalų platinimo bus teisiama 10 asmenų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.

Įtariamiesiems inkriminuojama 14 nusikalstamų veikų. Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukta 10 asmenų. Įtarimai dėl narkotikų platinimo pareikšti 7 sulaikytiesiems, tarp jų 3 moterims.

Pirmuosius įtariamųjų sulaikymo veiksmus uostamiesčio ONTB atliko dar 2012 m. birželio - rugsėjo mėnesiais. Įtariama, kad dvi klaipėdiškės platino heroiną kvaišalų „taškuose“ – daugiabučiuose Sulupės ir Strėvos gatvėse.

2013 m. sausio mėn. policijos pareigūnai pratęsė operaciją ir psichotropinių medžiagų pirkimo - pardavimo metu sulaikė anksčiau teistus ir niekur nedirbančius uostamiesčio gyventojus. Pas pirkėją ir kvaišalus pardavusį vyriškį bei jo gyvenimo draugę aptikta metamfetamino ir psichotropinių vaistų. Metamfetamino, kanapių ir jų dalių bei psichotropinių vaistų aptikta ir jų bute.

Vienas įtariamasis šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus nusikaltimus, dar trys įtariamieji suimti, likusiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

1964 metais gimęs įtariamasis 2010 metais Klaipėdos apygardos teismo už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais buvo nuteistas 10 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau atleistas nuo bausmės atlikimo, nes serga sunkia nepagydoma liga.

Viena šiuo metu suimta įtariamoji žinoma uostamiesčio teisėsaugininkams kaip 14 metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais atliekančio asmens žmona, taip pat teista už kvaišalų platinimą.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.


Šiame straipsnyje: narkotikaiteismaskvaišalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oxx

Oxx portretas
...ir toliau dirba, net nesislepia.

trynys

trynys portretas
jeigu mazais kiekiais pardavinejo, tai gal ir nubaus,bet jeigu dideliais ,tai stogai teisesaugoj istrauks.negi igaliotinis nezino kur rajone taskai?kiekvienas vaikas pasakys kur...

klaipediete

klaipediete portretas
Reikia rodyti veidus tokiu kad zinotume ko saugotis,galetume ir policijai apie tai pranesti pamate tokius veikejus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių