Uostamiestyje fiksuos „juodąsias dėmes“

Miestų gatvėse bus pradėtos fiksuoti vadinamosios juodosios dėmės – vietos, kur įvyksta daugiausiai eismo įvykių. Anksčiau tai buvo daroma tik magistraliniuose, krašto ir rajoniniuose keliuose.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad iki šiol buvo galima sužinoti, kiek eismo įvykių buvo visame mieste, tam tikroje gatvėje.

Tačiau nebuvo fiksuojamos jų koordinatės – konkrečios vietos. Tai, anot vadovo, buvo daroma tik magistraliniuose, krašto, rajoniniuose keliuose.

„Dabar atsirado toks reikalavimas. Fiksuoti tokioms vietoms reikės sudaryti komisiją. Joje dalyvaus ir policijos pareigūnai. Gavome metodiką, kaip tai daryti“, – teigė direktorius.

Ženkas „Daug eismo įvykių“ statomos vietose, kur per metus įvyko keturi eismo įvykiai.

Pasak L.Dūdos, pagal užfiksuotas avaringiausias vietas turėtų būti planuojamos eismo saugumo priemonės. Tačiau vadovas pabrėžė, kad Klaipėdoje nelaukiama, kol įvyks tiek įvykių.

Eismo saugumo priemonių imamasi iš karto: įrengiami greičio slopinimo kalneliai, avaringame ruože mažinamas transporto priemonių greitis ir kita.


Šiame straipsnyje: juodoji dėmėeismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių