Klaipėdoje į teisiamųjų suolą sėdo vaikai

Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį pradėjo teisti būrį vaikų – dvi vasaras nepilnamečių bei mažamečių gauja terorizavo centrinės miesto dalies verslininkus bei vėlyvus praeivius.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį pradėjo teisti būrį vaikų – dvi vasaras nepilnamečių bei mažamečių gauja terorizavo centrinės miesto dalies verslininkus bei vėlyvus praeivius.

Į teismo posėdį du 15-mečiai paaugliai buvo atvesti surakinti antrankiais. Jų laukia dar ne vienas teismo procesas, daugybė įvykdytų nusikaltimų tebetiriama.
Drauge su šiais paaugliais teisiamas dar vienas tokio pat amžiaus, bet labai smulkaus kūno sudėjimo berniukas ir dvi merginos. Jos taip pat dalyvavo naktimis vykdytuose nusikaltimuose.

Valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė Rasa Morenienė įsitikinusi, kad mergaitės prisijungė prie vagiliaujančių bei plėšikaujančių draugų vardan savotiško protesto. Šią vasarą jos esą jau nebebuvo pastebėtos berniukų draugijoje.

Su šia grupe jaunųjų nusikaltėlių į parduotuvių, biurų bei įmonių patalpas brovėsi bei vogė keturi mažamečiai, jie dar pernelyg jauni, kad būtų teisiami. Trys broliai, gimę 2001, 2002 bei 2004 metais naktimis ne saldžiai miegodavo savo lovose, o šlaistydavosi po miestą, ieškodami ką nugvelbti.

Daugelio nusikaltimų dalyvis buvo ir 2001 metais gimęs berniukas, kuris jau yra tapęs tikra uostamiesčio policijos legenda. Motinos vejamas iš namų šis vaikas dažniausiai glaudžiasi pas močiutę, kur gyvena ir girtuoklis jo tėvas.

Šioje byloje minima 15 nusikaltimų. Didžioji dauguma – vagystės. Vėlų vakarą arba naktį vaikai sugadindavo apsaugines žaliuzes arba įsibraudavo į patalpas per langus bei duris. Dažniausiai grobiu tapdavo kelios dešimtys ar keli šimtai litų, paliktų kasos aparatuose.

Tačiau vaikai nebijodavo užpulti ir žmones. Vienas nukentėjusysis, kuris teigė galėtų būti daugeliui teisiamųjų seneliu, buvo apiplėštas 3 valandą nakties, tai nepilnamečiai turėtų saldžiai miegoti namuose.

Vyras pasakojo, kad pernai rugsėjo 6-osios naktį su draugu nuėjęs į naktinį barą. Pakeliui iš bankomato jis pasiėmė tūkstantį litų. Vyrai jau buvo įkaušę, kai išėjo į lauką aprūkyti.

Nežinia iš kur atsirado būrys vaikų ir pradėjo juos kalbinti, prašė cigarečių.

„Pasakiau, kad galiu duoti sprigtą į nosį o ne rūkalų. Pokalbis nebuvo piktas ir nieko panašaus į tai, kas vėliau atsitiko, nesitikėjau. Vienas berniukas užėjo man iš už nugaros ir per petį stvėrė už marškinėlių kišenės, iš kurios kyšojo pinigai. Pagriebė litus, nuplėšė kišenę ir išsibėgiojo kaip peliukai. Pakeliui tas berniukas dar pinigus buvo pametęs, bet jie greitai susirinko ir dingo“, – teisme pasakojo nukentėjusysis.

Vyras akivaizdžiai gailėjo savo skriaudikų, o paklaustas apie tai, kaip kaltininkai turėtų būti baudžiami, teigė, kad norėtų jiems atleisti, mat jie pernelyg jauni tupėti už grotų.
Nors visi kaltinamieji visiškai pripažino kaltę, vargu, ar yra nusiteikę nebekartoti vaikiškų paklydimų. Apie tai byloja šios vasaros įvykiai, kai iš daugybės miesto parduotuvių buvo pagrobti kasos aparatai. Beje, šie nusikaltimai nesibaigia iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juonis

Juonis portretas
uz nusikaltimus turi atsakyti, kitose salyse teisiami ir vaikai , reikia teisti o ne laukti kol uzaugs zamolskiu gauja .

оу

оу portretas
Ne vaikai , o banditai

nesamone

nesamone  portretas
kol nukentiejusieji gailes tokiu nusikalteliu tol ir bus puiki dirva jiems nusikalsti vos ne nuo 10 metu. Seniau bent kazkam tie vaikai rupejo, o dabar dzin. Va ir turim prarastaja karta, kai teisiu turi daugiau uz suaugusius, o atsakomybes ir pareigu - nulis. Ne gaileti tokiu reikia, o berzines koses ikresti kaip reikiant ir i viesuosius darbus priverstinai......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių