Klaipėdoje išaiškintas konteinerių padegėjas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūriniai padaliniai atlieka kompleksinius veiksmus, tirdami pastaruoju metu uostamiestyje įvykdytus vandalizmo atvejus, kurių metu buvo padegtas ir sugadintas savivaldybės, juridinių ir fizinių asmenų turtas.

Rezonansą visuomenėje ir žiniasklaidoje sukėlė rugsėjo mėnesį Klaipėdos mieste, Žvejybos uosto rajone, prie skirtingų daugiaaukščių padegti buitinių atliekų konteineriai, nuo ko galimai apdegė kiemuose stovėję automobiliai.

Informaciją dėl įvykdytų padegimų, galimų įtariamųjų bei nusikaltimų motyvų tikrina ne tik Klaipėdos miesto policijos komisariato, bet ir Kriminalinės policijos specializuotų padalinių tyrėjai. Išsamiai tikrinamos visos įmanomos padegimų versijos, iš kriminalinės žvalgybos ir viešosios informacijos šaltinių surinkti duomenys apie galimus padegėjus.

Nustatyta, kad rugsėjo mėnesio pradžioje prie Darbo biržos buitinių atliekų konteinerį padegė mažametė globos namų auklėtinė. Nors įvykdytas visuotinai pavojingas nusikaltimas, kaltininkė išvengs baudžiamosios atsakomybės, nes nusikaltimo padarymo metu dar nebuvo tokio amžiaus, nuo kurio atsakoma pagal baudžiamuosius įstatymus.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu atsako asmuo, kuriam iki nusikaltimo padarymo buvo suėję 14 metų.

Už padegimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
O kodel nenuveza pas psichiatra,juk tai ne sveiko proto darbai,is tikro reikia padeti jaunam zmogui,juk jis pats nesupranta ka daro.o cia tik zurnalistams straipsnis ir viskas.aisku uz sias dezes moka moketojai.

Tiesiog Zmogus

Tiesiog Zmogus portretas
Visiem pasitaiko. Visi mazi vaikai kai buvom prikretem dar netokiu dalyku...

Gineja

Gineja  portretas
Ko jūs taip stumiat nesuprantu čia dėl to kad ji iš vaikų namų??? Lyg patis neturejot vaikystės nekretet isdaigu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių