Klaipėdoje nubausti iš vairuotojų kyšius ėmę policininkai

Klaipėdos apygardos teismas piniginėmis baudomis nubaudė du kelių policininkus, kurie ėmė kyšius iš Kelių eismo taisykles pažeidusių vairuotojų.

Klaipėdos apygardos teismas piniginėmis baudomis nubaudė du kelių policininkus, kurie ėmė kyšius iš Kelių eismo taisykles pažeidusių vairuotojų.

Nuo keliolikos iki keliasdešimt eurų iš trijų vairuotojų paėmęs policininkas A.M. buvo nubaustas beveik 4 tūkstančių eurų bauda, o jo kolega D.K., paėmęs nuo keliasdešimt iki beveik šimto eurų kyšius iš penkių vairuotojų, nubaustas kiek daugiau nei 6 tūkstančių eurų bauda, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vyriausiasis patrulis A.M. ir 2-ojo būrio patrulis D.K. baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti dėl pernai metų rudenį įvykdytų nusikalstamų veikų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus darbuotojai buvo gavę informacijos, kad minėti patruliai galbūt dirbdami specialiomis spalvomis nežymėtu automobiliu sustabdo vairuotojus, reikalauja kyšių ir paskui juos paima. Todėl Imuniteto skyriaus pareigūnai kreipėsi į prokuratūrą, prašydami leidimo atlikti nusikalstamą veiką išaiškinančius veiksmus.

Gavus leidimą buvo panaudotos procesinės prievartos priemonės – į tarnybinį policijos automobilį įmontuota vaizdo ir garso įrašymo technika, bei kita įranga, padedanti nustatyti automobilio buvimo vietą realiu laiku.

Atliekant transporto priemonės ir ja dirbančių pareigūnų slaptą sekimą, buvo gauta duomenų, patvirtinančių Kelių policijos pareigūnų kyšininkavimą. Patruliuodami nežymėtu tarnybiniu automobiliu pareigūnai sustabdydavo greitį viršijusį, saugos diržo nesegėjusį ar kitaip pažeidusią Kelių eismo taisykles, ją sustabdydavo ir nuteikdavo duoti kyšį už tai, kad nebūtų traukiama administracinėn atsakomybėn.

Kyšio davimo atvejai buvo užfiksuoti vaizdo įrašuose, taip pat buvo nustatyta, kad vienas iš policininkų - A.M. - kaip kyšį gautus pinigus įdėjo į guminę pirštinę, kurią paslėpė po medžiu šalia Priekulės aplinkkelio. Ši pirštinė su joje esančiais pinigais buvo rasta įvykio vietos apžiūros metu.

Patruliai savo kaltę dėl paimtų kyšių pripažino visiškai ir netrukus buvo atleisti iš darbo. Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Romas Jasevičius, vadovavęs šiam ikiteisminiam tyrimui, kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą, prašydamas procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu, nenagrinėjant bylos teismo posėdžiuose.

Trys vairuotojai kyšius už Kelių eismo taisyklių pažeidimus davę pareigūnui A.M ir penki vairuotojai, kyšius už Kelių eismo taisyklių pažeidimus davę pareigūnui D. K., atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Jiems taip pat paskirtos baudos nuo 188 eurų iki 565 eurų, pervedant jas į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
grazuoliai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių