Klaipėdoje sulaikytas turto prievartavimu įtariamas latvis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai sulaikė automobilio „Mercedes-Benz CLK“ vagyste bei turto prievartavimu įtariamą Latvijos pilietį.

Spalio mėnesį Klaipėdos miesto policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pavogto automobilio „Mercedes-Benz CLK“. Už šią transporto priemonę vėliau buvo reikalaujama 2000 eurų išpirkos.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatyta, jog Lietuvoje gyvenantis 53 metų Latvijos pilietis, viename iš Klaipėdos naktinių barų pasisavino 27 metų vyro automobilio raktelius. Vėliau pagrobė ir patį automobilį. Susisiekęs su automobilio savininku, jis pareikalavo 2000 eurų – 1000 eurų už raktelius ir 1000 už patį automobilį.

Vėliau Palangoje įtariamasis gavęs 1000 eurų, automobilio savininkui atidavė raktelius, už likusią sumos dalį buvo sutarta parodyti vietą, kurioje stovi automobilis. Šioje vietoje, Klaipėdos miesto automobilių stovėjimo aikštelėje, įtariamasis ir buvo sulaikytas pasaloje laukusių pareigūnų. Sulaikymo metu jis išmetė su savimi turėtus 1000 eurų, skelbia policija.

Pagal ikiteisminiame tyrime surinktus įrodymus, Latvijos piliečiui pareikšti įtarimai dėl vagystės ir turto prievartavimo.

Jo sugyventinė apklausta kaip specialioji liudytoja, nes įtariama jog galėjo prisidėti planuojant turto prievartavimą.

Už turto prievartavimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų. Už vagystę gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

 

 


Šiame straipsnyje: turto prievartavimaslatvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

LATVIS VARDU pETIA?

LATVIS VARDU pETIA? portretas
pARAŠYKITE TO LATVIO VARDĄ.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių