Klaipėdos apskrities ugniagesiams savaitgalis prailgo

Ilgasis savaitgalis buvo itin neramus ir darbingas ugniagesiams – būta nemažai gaisrų, netikėtų nelaimių ir net kuriozinių įvykių.


 

Ilgasis savaitgalis buvo itin neramus ir darbingas ugniagesiams – būta nemažai gaisrų, netikėtų nelaimių ir net kuriozinių įvykių.

Šeštadienį iš ryto Kretingos rajone Laivių kaime degė nebenaudojamas vaikų darželis. Kai atvyko ugniagesiai, liepsna niokojo pastato stogą, išdegė ir grindys statinio viduje.

Tą pačią dieną po pietų Pėžaičiuose degė nenaudojamas vieno aukšto namas. Gaisro metu stogas ir perdengimai sukrito, sveikos liko tik sienos. Ugniagesiai išgelbėjo sandėlį už penkių metrų nuo ugnies apimto pastato.

Prieš vidurnaktį Klaipėdoje, Minijos gatvėje supleškėjo plastmasinis šiukšlių konteineris. O Palangoje panašiu laiku ugniagesiai sulaukė pranešimo, kad Pirties gatvėje prie autoserviso kažkas degina padangas. Atskubėję gelbėtojai gaisro židinio iškart nepamatė, per pastato duris veržėsi dūmai. Teko duris išlaužti, nes viduje liepsnojo mikroautobusas. Išdegė jo salonas ir variklio skyriaus degios dalys. Aprūko visos serviso sienos ir lubos, išsilydė liuminiscensinės lempos.

Sekmadienio pradžia Dreverniškiams taip pat nebuvo maloni – po 7 val. ryto kilo gaisras Klaipėdos gatvės pradžioje esančiame gyvenamajame name. Atvira liepsna degė namo veranda ir virtuvė.

Žmonės nelaukė ugniagesių, patys ėmėsi kovoti su ugnimi. Apdegė verandoje ir virtuvėje buvę daiktai, durys, laidai, aprūko sienos ir lubos.

Sekmadienį vakare uostamiestyje Nemuno gatvėje prie 93A namo sudegė medinė pašiūrė su joje buvusiomis šiukšlėmis.

Po 22 val. Priekulėje degė tvartas. Žmonės vos spėjo išvesti gyvulius, netrukus po to įgriuvo stogas.

Gelbėtojams teko naikinti kelių eismo nelaimių padarinius – karpyti sumaitotus automobilius, ištempti juos iš pakelės griovių, atjungti akumuliatorius. Tokia nelaimė atsitiko dar ketvirtadienį vėlai vakare kelio Salantai – Darbėnai pradžioje.

Penktadienį po vidurnakčio Gargžduose Žemaičių gatvėje automobilis atsitrenkė į aukštos įtampos stulpą, nuo smūgio jis nulūžo ir pakibo ant armatūros.

Penktadienį vakare Kuršių mariose tarp Svencelės ir Drevernos apsivertė jachta, tačiau žmonių gelbėti čia nereikėjo.

Šeštadienio naktį uostamiesčio Vyturio gatvėje 21A name gyvenantys žmonės pranešė jaučiantys stiprų dujų tvaiką. Dujų analizatorius parodė, kad dujų nuotėkio nėra, bjaurus dvokas sklido iš rūsio.

Šeštadienį iš ryto girtas vyras Kretingoje nulaužė dujų vamzdį. Gyventojai patys dujas užsuko sklendę, gelbėtojai čia budėjo iki atvykstant avarinei tarnybai.

Stiprus vėjas šeštadienį Klaipėdoje, Sportininkų gatvėje nuo parduotuvės stogo nuplėšė gabalą skardos. Gelbėtojai pasiekė jį ištraukiamomis kopėčiomis ir pjūklu nupjovė lakštą.

Šilutės rajone, Juknaičiuose ant kelio buvo užvirtęs medis.

Skuode anūkė pranešė, kad blogai besijaučianti močiutė neatidaro durų. Kai gelbėtojai nupjovė užraktą ir įleido į vidų pareigūnus, paaiškėjo, kad viduje nieko nėra.

Sekmadienio naktį J.Janonio gatvėje po automobilio avarijos teko nuvalyti gatvę ir surinkti sudužusios mašinos dalis.

O ryte Kuncų gatvėje ugniagesiai valė išsiliejusius degalus. Pasirodo, kažkas daugiabučio namo laiptinėje pasistatė motorolerį, iš kuro bako lašėjo benzinas. Vakare gelbėtojai valė apie 200 metrų tepalų juostą šalia Lėbartų kapinių.


Šiame straipsnyje: ugniagesiaigaisraiugnisgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių