Klaipėdos apskrityje liepsnojo didžiulis grūdų sandėlis

Atvirą liepsną degantį 1000 kvadratinių metrų ploto sandėlį gesino net septyni ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Jie turėjo apsaugoti ir gaisravietės esantį sandėlį.

„Tai vienas rimčiausių šių metų gaisrų“, - konstatavo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas.

Bendruoju pagalbos centro numeriu šeštadienį buvo pranešta, kad dega grūdų sandėlis. Esantis Kretingos rajone, Padvarių kaime.

Kai įvykio vietą atvyko Kretingos ugniagesiai, didžiulio pastato stogas jau degė atvira liepsna. Todėl netrukus iškviestas ir pastiprinimas iš Palangos, Klaipėdos ir rajono.

Gaisrą iš viso gesino septyni ugniagesių ekipažai. Padėtį sunkino ir tai, kad greta sandėlio buvo ir kitas beveik tokio pat dydžio pastatas.

Ugniagesiai ėmėsi prevencijos, kad ir šio sandėlio neapimtų liepsnos, nes ant jo jau krito žiežirbos. Pastatas buvo aušinamas, aplietas vandeniu.

Sudegusiame sandėlyje buvo 200 tonų nukultų rapsų. Jie buvo metalinėse cisternose.

Gaisro padarytus nuostolius, įvertinti tai, ar nuo ugnies, dūmų ir vandens labai nukentėjo nukulti rapsai įvertins sandėlio savininkai.

Gaisro priežastis tiriama. Ugniagesiai gelbėtojai net nebuvo linkę iš anksto kelti kokių nors versijų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių