Klaipėdos naftininkų bylą papildė prokuratūros medžiaga

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas vadinamojoje naftininkų byloje pridėjo prokuratūros pateiktą papildomą medžiagą – iš Šveicarijos teisėsaugos institucijų gautą informaciją, sunkinančią kaltinamųjų atsakomybę.

Šešių tomų pateiktoje medžiagoje nurodyti duomenys apie minėtoje valstybėje atidarytas banko sąskaitas, jų valdytojus, piniginius pavedimus. Teismas konstatavo, kad tokie duomenys yra reikšmingi tolimesniam bylos nagrinėjimui.

Be to, prokuroras, atsižvelgęs į minėtus duomenis, prašė teismo perkvalifikuoti nusikalstamas veikas ir taip sugriežtinti asmenims gresiančią baudžiamąją atsakomybę. Piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi dviem kaltinamiesiems prašoma pakeisti į kyšininkavimą, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą, o vienam iš jų – ir asmens papirkimą siekiant šio neteisėto veikimo ar neveikimo vykdant įgaliojimus. Likusių kaltinamųjų galbūt padarytas nusikalstamas veikas prašoma kvalifikuoti atsižvelgiant į minėtoje medžiagoje nurodytas pinigų sumas bei kitas faktines aplinkybes.

Iš viso šioje byloje kaltinimai pareikšti 6 asmenims ir bendrovėms „Naftos grupė“ bei „Artilona“. Jie kaltinami didelės vertės svetimo turto pasisavinimu, dokumentų klastojimu, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimu, turto iššvaistymu ir kt.

Kiti teisiamieji posėdžiai numatyti lapkričio 21–22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių