Klaipėdos pareigūnams įkliuvo kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavęs baro savininkas

Klaipėdos teisėsaugininkai sučiupo dvi romų tautybės moteris ir vieno baro savininką, kurie uostamiestyje prekiavo kontrabandinėmis cigaretėmis.

Policijos reido metu 2-ojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo Taikos prospekte įsikūrusio baro savininkas 46 metų Vardanas Ch. Vyras pirkėju apsimetusiam policijos pareigūnui pardavė 4 pakelius kontrabandinių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

"Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už neteisėtą prekybą akcizinėmis prekėmis numato baudas net iki 30 tūkst. litų. Tačiau teismas spręs, kokią bausmę skirti šiam Armėnijos piliečiui, turinčiam leidimą nuolat gyventi Lietuvoje", – pasakojo 2-ojo policijos komisariato vadovas Gintautas Mačiulaitis.

Kavinė Taikos prospekte, netoli Naujojo turgaus, seniai garsėjo tuo, kad čia galima įsigyti kontrabandinių cigarečių.

2010 m. lapkritį "Klaipėda" atliko tyrimą ir užfiksavo, kaip prie šio baro durų du vyrai pardavinėjo cigaretes. Prekeiviai, gavę pinigus, cigarečių vis bėgdavo į baro patalpas.

Kitos dvi prekeivės kontrabanda buvo sučiuptos Naikupės gatvėje, prie prekybos centro. Romų tautybės moterys įkliuvo nešinos krepšiais, pilnais cigarečių.

"Krepšyje buvo dviejų rūšių – "Minsk Capital" ir "Minsk 7" cigarečių. 100 pakelių buvo su baltarusiškomis banderolėmis", – tikino G.Mačiulaitis.

Į policininkų rankas dvi romų tautybės moterys pateko po surengtos pasalos. Dažniausiai kontrabandos prekeiviai slepia didesnius savo prekių kiekius ir nešiojasi tik minimalų pakelių kiekį, už kurį išvengia rimtesnės atsakomybės.

Viena sulaikyta 60-metė I.B. pagal ATPK jau yra bausta 8 kartus, o kartu įkliuvusi 32 metų romų moteris bausta net 15 kartų.

"Kova su nelegalia kontrabandos prekyba yra sudėtinga. Tokie prekeiviai žino pareigūnus, turi savo slėptuves, tad jų sulaikymui reikia daug įdirbio", – aiškino G.Mačiulaitis.

Tačiau keliolika kartų prieš teismą stojusios prekeivės dažniausiai turi mažamečių vaikų, niekur nedirba, gyvena iš pašalpų, o skirtų baudų net nesiruošia mokėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stukacius

stukacius portretas
kas antram name po bobulka, kuri stumdo pilstuka ir cigaretes.o mentai nezino?duokles nemokejo mentam, tai ir sudegino...

visi

visi portretas
Valio, daugiau tokiu tikrinimu tos snarglines.Senai reikia uzdaryti,vaizda gadina. ten ir siandiena vaiksto,pardavineja. Tikrinkite san higienos,maisto ir t. t. dokumentus.

Sysas

Sysas portretas
Ta snargline reiktu visai uzdaryti, kazkokia landyne.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių