Klaipėdos policija nuginklavo įtariamuosius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (VPK KPONTV) atlieka aktyvius kompleksinius kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo veiksmus, atskleisdama bei tirdama neteisėtą šaunamųjų ginklų, šaudmenų bei sprogstamųjų medžiagų apyvartą.

Per antrąjį 2016 metų pusmetį policijos tyrėjai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai baigė penkis ikiteisminius tyrimus, kurių metu baudžiamojon atsakomybėn patraukti keturi asmenys.

2016 m. rugsėjį teismui perduota baudžiamoji byla dėl pistoleto ir kitų daiktų pagrobimo. Kaltinimai pareikšti tris kartus už smurtinius nusikaltimus teistam ir į probuojamų asmenų duomenų registrą įrašytam asmeniui. Teismo sprendimu jis suimtas. Taip pat įtariama, kad jis įvykdė ir kitus nusikaltimus.

Pernai rugsėjį baigti du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto šaudmenų laikymo. 92 įvairaus kalibro šoviniai buvo aptikti mirusio klaipėdiečio bute, o 86 metų amžiaus Plungėje gyvenantis medžiotojas neturėjo leidimo laikyti 40 įvairaus kalibro šovinių.

Lapkritį į teismą perduotos dvi baudžiamosios bylos, kuriose kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis dideliais kiekiais pareikšti Palangoje ir Klaipėdos rajone gyvenantiems asmenims. Pas juos aptikti neteisėtai laikyti revolveriai ir dideli įvairaus kalibro šovinių kiekiai.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą ne mažiau kaip trimis šaunamaisiais ginklais, didelės sprogstamosios galios arba dideliais šaudmenų kiekiais, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis baudžiama laisvės atėmimu nuo 4 iki 8 metų.

Už šaunamųjų ginklų, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 10 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juk

Juk portretas
Niekas to šūdo neskaitytų jei ne tokios antraštės.....

Tai kur

Tai kur portretas
,,Milžiniškas,,gal tankai įvesti,keliai uždaryti?

vamzdėcas

vamzdėcas portretas
rado kelis patronus ir kelia šūma. gėda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių