Į pagalbos šauksmą laiku nesureagavusiems Klaipėdos pareigūnams – įtarimai dėl pareigų neatlikimo

  • Teksto dydis:

Didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlęs įvykis, kada laiku nesulaukus policijos pagalbos buvo nužudyta Klaipėdos rajono gyventoja, baigėsi įtarimų pareiškimu Klaipėdos rajono policijos pareigūnams.

Į vyro smurtą kentusios moters pagalbos šauksmą laiku nesureagavusiems dviem Klaipėdos rajono policijos pareigūnams reiškiami įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Pirmadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų poskyryje Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnui buvo įteiktas pranešimas apie įtarimus dėl netinkamai atliktų tarnybos pareigų. Artimiausiu metu analogiškas įtarimas bus pareikštas ir antrajam valdymo grupės pareigūnui, pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Įtariama, kad vasario 11 dieną Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnai V.V. ir R. R. elektroninio ryšio priemonėmis gavę "C" kategorijai priskirtą pranešimą apie užregistruotą įvykį, neužtikrino, kad į policiją skambinusi moteris būtų apsaugota nuo jai gresiančio pavojaus - vyro agresijos, t.y. neišsiuntė į įvykio vietą Lūžgalių kaime policijos pajėgų informacijai patikrinti ir daromam teisės pažeidimui užfiksuoti bei nusikaltimui užkardyti. 

"Yra pakankamai duomenų įtarti, jog policijos pareigūnai, būdami statutiniai valstybės tarnautojai ir atlikdami savo pareigas, pažeidė įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimus, sulaužė duotą priesaiką ir pažemino pareigūno vardą, taip sudarydami sąlygas formuotis neigiamai visuomenės nuomonei apie policijos, kaip institucijos, atsakingos už asmens ir visuomenės saugumą bei viešosios tvarkos užtikrinimą, neveiklumą bei nesugebėjimą tinkamai atlikti jai pavestų funkcijų. Dėl tokio pareigūnų neveikimo policijai ir valstybei padaryta didelė neturtinė žala", - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apylinkės prokurorė Kristina Blinstrubienė. 

33 metų moterį vyras mirtinai sumušė, našlaičiais liko keturi vaikai. Prieš tai ji skambino į policiją ir pranešė, kad į jos namus, kuriuose yra ir mažamečių vaikų, atvyko neblaivus vyras, kuriam teismas yra uždraudęs artintis prie jos, todėl moteris įtaria, kad jis gali prieš ją smurtauti. 

Baudžiamoji byla dėl itin žiauraus šeimos nario nužudymo baigta tirti ir perduota nagrinėti i Klaipėdos apygardos teismui. Pasak prokuratūros, neilgai trukus teismą turėtų pasiekti ir byla dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Laiku į moters pagalbos šauksmą nesureagavusiai policijai gresia ir 4 mln. litų ieškinys.

Žiniasklaida skelbė, kad tokią sumą iš Policijos departamento nori prisiteisti nuo sutuoktinio rankos žuvusios moters brolis, ėmęsis globoti keturis mažamečius aukos vaikus.

Moteris ne kartą buvo sumušta vyro, už smurtą jis buvo teistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to wtt

to wtt portretas
Iš to kaip jūs "rėkiate" savo komentare kyla abejonės ar jūs mane suprasite - nereikia mokytis gerbti, reikia pagarbą užsitarnauti, o kaltindama jums nepažystamą mirusią motiną pagarbos tikrai esate neverta. Aš suprantu, kad pastovus bendravimas su nepadoriais asmenimis ir nusikaltėliais bukina policijos darbuotoją. Jie pasidaro abejingi kito žmogaus skausmui, nes kiekvienną dieną su tuom susiduria. Tai ir pagarba yra tiems pareigūnams, kurie išdirbę ir trisdešimt metų abejingi nelieka. Tai jie yra profesionalai ir geri žmonės. To riekėtų siekti jauniems policininkams, o jei tapote abejingi - užleiskite vietą kitiems, tada ir nereikės rėkiant gintis nuo teisigumo, kuris jus baus už jūsų abejingumą.

kaip

kaip portretas
pederastu uzpakalius saugoti tai visko uzteko: ir pinigu, ir pajegu, net ir malunsparnis skraide- tokie jau prioritetai...

to wtt

to wtt portretas
Eik į gatves patruliuot, o ne čia erezijas skleisti, pareigūne.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių