Klaipėdos rajone apvogti statomi namai

Penktadienio rytą Gindulių kaime Klaipėdos rajone vėl nukentėjo namus statantys asmenys. Iš dviejų įrengiamų sodybų dingo brangus dujų katilas ir įvairūs statybos įrankiai. Vieną vagystę pastebėjo savininkė, kitą – į statybvietę dirbti atvykęs vyras.

Išplėšę dujų katilą, nusikaltėliai pridarė daugiau nei tūkstančio eurų nuostolių. Tokios vagystės statybvietėse jau tapo įprastos. Statistika byloja, kad dažniausiai vagys siautėja Sendvario ir Kretingalės seniūnijose.

Priežastis paprasta – būtent šiose vietovėse dygsta ne tik pavieniai privatūs namai, bet ir ištisi kvartalai ar net kaimai. Ilgapirščiai šiose statybvietėse sukinėjasi ir ieško grobio jau ne vienus metus.

Pernai lapkritį Ketvergiuose buvo apvogti du statomi namai. Pagrobta jau sumontuota buitinė technika: šaldytuvas, orkaitė, elektriniai įrankiai.

Vagis nustatyti padėjo vaizdo kameros. Jos užfiksavo du įtariamuosius. Į nusikaltimą jie buvo įtraukę nepilnametį.

Tada policininkams pavyko ne tik išaiškinti nusikaltimą, bet ir surasti daiktus. Byla jau atiduota į teismą. Šis atvejis yra puikus pavyzdys, kad geros kokybės vaizdo stebėjimo kameros gali apsaugoti turtą.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių