Geležinkelininkas grasino susprogdinti geležinkelio stotį

  • Teksto dydis:

Pirmadienį apie 20 val. į Bendrojo pagalbos centro (BPC) Klaipėdos padalinį telefonu paskambinęs vyras pranešė, kad Klaipėdos rajono Kretingalės geležinkelio stotyje yra padėtas sprogmuo, kuris bus susprogdintas po dviejų valandų.

Dėl šio pranešimo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai skubiai paskelbė planą „Skydas“ ir į stotį nusiuntė visas specialiąsias tarnybas – medikus, ugniagesių gelbėtojus bei išminuotojus.

Iš geležinkelio stoties teritorijos buvo evakuoti žmonės, o Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai apžiūrėjo stoties pastatus bei prieigas.

Kaip ir buvo tikėtasi, po kelių valandų kruopščių paieškų jokių sprogmenų pareigūnai neaptiko, todėl planas „Skydas“ buvo atšauktas, visų specialiųjų tarnybų darbuotojai išvyko iš Kretingalės.

Klaipėdos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Policijos pareigūnai pradėjo į BPC skambinusio vyro paieškas.

Antradienį per pietus dėl šio įvykio policijos pareigūnai sulaikė ir apklausė 1985 metais gimusį neteistą Kretingalės gyventoją, AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbininką. Išaiškėjo, kad šis vyras jau seniai yra susipykęs su darbdaviais, todėl tokiu būdu nutarė jiems atkeršyti už tai, kad laiku negauna atlyginimo. Po apklausos policijos komisariate kretingališkis išleistas namo.

Klaipėdos apskrities specialiųjų tarnybų vadovai skaičiuoja dėl melagingo iškvietimo patirtus nuostolius. Užbaigus ikiteisminį tyrimą, kaltinamajam grės ne tik areštas, bauda ar laisvės atėmimo bausmė. Jam bus pareikštas ir civilinis ieškinys, kuris sieks ne vieną tūkstantį eurų. Tokią taktiką pareigūnai nutarė taikyti po kiekvieno melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių