Klaipėdos rajone - mirtina avarija

Kelionė iš užsienio į tėvų namus Gargžduose 25-erių Mantui baigėsi vos keliolika kilometrų iki Gargždų mirtinoje avarijoje, kurią sukėlė mikroautobusu keleivius iš Vilniaus į uostamiestį vežiojantis vairuotojas.

Taranavo kelininkus

Kaktomuša su kelininkų automobiliu, pjovusiu pakelės žolę, įvyko trečiadienį automagistralėje ties Endriejavu.

17.10 val. 57 metų Eduardo J. vairuojamas "Opel Vivaro" magistrale lėkė antrąja eismo juosta.

Keleivių gabenimu užsiimantis vyriškis tuo metu mikroautobusu vežė šešis keleivius.

Pareigūnai įtaria, kad automobilio vairuotojas nespėjo sustabdyti mašinos ir trenkėsi į kelininkų automobilį, nes važiavo dideliu greičiu.

Tačiau yra nuomonių, kad vairuotoją apakino saulė.

Lenkė vilkiką

Keleivių vežimo įmonės, kuriai vadovavo avariją sukėlęs Eduardas J., darbuotojas Juozas dienraščiui pasakojo, jog kolega prieš pat eismo įvykį norėjo aplenkti pirmąja eismo juosta važiavusį vilkiką.

"Jis nesitikėjo, kad antrojoje juostoje prieš pat save išvys darbininkų mašiną. Vos persirikiavęs į antrąją juostą, jis išvydo kelininkus. Jam nebuvo kur dėtis", – tikino įmonės darbuotojas.

Vyras sakė, kad direktorius turi daugiau nei poros dešimtmečių vairavimo stažą.

"Jį išgelbėjo oro pagalvė, o žuvęs vaikinukas sėdėjo už jo nugaros. Gal vaikinas snaudė. Labai skaudi nelaimė, mėginsime šeimai pareikšti užuojautą", – tarstelėjo Juozas.

"Mercedes Benz" su žolės pjovimo įrenginiu buvo pažymėtas švyturėliais ir specialiais ženklais, pritvirtintais automobilio gale. Darbininkas tuo metu pjovė žolę skiriamojoje juostoje.

Automobilis buvo paženklintas net ženklais "Apvažiavimas iš dešinės", buvo ir ženklų, perspėjančių, kad vyksta kelio darbai.

Vairuotojas buvo blaivus

Taranavęs žolę pjovusį automobilį, mikroautobusas dar trenkėsi į kelio atitvarus.

Avarijos metu žuvo 25 metų gargždiškis Mantas R., kuris iš Vilniaus oro uosto važiavo į namus. Vaikinas sugrįžo iš atostogų Italijoje.

Jaunuolis sėdėjo už vairuotojui skirtos sėdynės. Pats mikroautobuso vairuotojas nenukentėjo ir nepatyrė jokių sužalojimų.

Tačiau kiti mašina į Klaipėdą važiavę keturi keleiviai buvo sužaloti. Traumas patyrė 46 metų klaipėdietė, 48 ir 38 metų vyrai.

Į įvykio vietą iškviesti Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai patikrino vairuotojo blaivumą, vyras nebuvo gėręs alkoholio.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Aiškinamasi avarijos aplinkybes. Teigiama, kad įmonė turėjo licenciją vežti keleivius, tačiau ar jie buvo apdrausti nelaimės atveju kelionėje, net įmonės darbuotojas negalėjo atsakyti.


Šiame straipsnyje: avarijanelaimėžuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
autostradoje NEGALI buti stovinciu kliuciu.... :((( kurios pazeklintos zenklais matomais tik privaziavus.. kraupu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių