Kriminalistai išaiškino organizuotą automobilius vogusią grupę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos Kriminalinės policijos pareigūnai baigė dvejus metus trukusį didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų, susijusių su automobilių vagystėmis.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, organizuota grupė vykdė automobilių vagystes Klaipėdos apskrityje ir Tauragėje, klastojo įvairius dokumentus, VIN ir valstybinius numerius, prekiavo vogtų automobilių dalimis.

Bylos duomenimis, grupės narius domino „Toyota Prius“, „Honda CR-V“, „Toyota Corolla Verso“, „BMW“, „Audi A6“ – populiarūs, didele paklausa rinkoje pasižymintys automobiliai.

Tyrimo metu iš 13 pavogtų automobilių pavyko surasti ir teisėtiems savininkams grąžinti didžiąją dalį transporto priemonių, kitas jau buvo spėta realizuoti užsienyje arba parduoti dalimis.

Didelės apimtis byloje yra 20 nukentėjusiųjų, kurie pateikė 30 tūkst. eurų civilinių ieškinių dėl turtinės žalos, apribota kaltinamųjų teisė į turtą už 45 tūkst. eurų.

Pagrindinėje byloje, kuri buvo baigta paskutinėmis birželio dienomis, į teismą perduoti keturi organizuotos grupės nariai klaipėdiečiai: 1984 metais gimęs vyras, 1977 metais gimęs šešis kartus Lietuvoje ir už jos ribų teistas vyras, 1978 metais gimęs kartą teistas vyras ir 1986 metais gimusi moteris, šiuo metu gyvenanti Vilniaus rajone.

Iš pagrindinės bylos į atskirus atskirti dar keturi tyrimai.

Nuo baudžiamosios atsakomybės dėl 11 nusikalstamų veikų buvo atleista 1994 metais gimusi tauragiškė, kuri aktyviai padėjo atskleisti organizuotos grupės narių padarytas nusikalstamas veikas.

Keturiems kaltinamiesiems inkriminuotos 187 nusikalstamos veikos, tarp jų – 13 lengvųjų automobilių vagysčių, vienas pasikėsinimas pavogti automobilį, 34 rengimosi pavogti automobilius atvejai, be to, įvairių dokumentų klastojimo, klastotų dokumentų panaudojimo atvejai, žinomai nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimai, transporto priemonės identifikavimo numerių klastojimai, neteisėtas vertimasis ūkine komercine veikla, kitų oficialių žymėjimo ženklų pagaminimas, laikymas, realizavimas veikiant organizuotoje grupėje.

Teisėsaugos duomenimis, nusikaltėliai pagal neteisėtai įgytus tikrus automobilių nuosavybės dokumentus užsienyje pagamindavo netikrus valstybinius transporto priemonių numerius, VIN lipdukus.

Pasak policijos, automobilių identifikavimo numeriai buvo suklastoti taip kokybiškai, kad nei naujajam savininkui, nei „Regitros“ darbuotojui jokių abejonių dėl jų tikrumo automobilio registravimo metu nekildavo.

Viena iš merginų ieškodavo automobilių, t.y. tokių, kurie pagal markę, modelį, spalvą atitiktų bendrus turimų dokumentų duomenis, bei tokių, kuriuose įrengta tik gamyklinė apsaugos signalizacija. Juos 1977 ir 1984 metais gimę klaipėdiečiai pavogdavo, o automobilių pervarymą, jų nurodymu, dažniausiai vykdydavo mergina, kuri į šią veiklą įtraukė ir savo seserį.

Vogti automobiliai keliaudavo į Plungės rajoną, kur juos arba išardydavo dalimis ir parduodavo per elektroninę pardavimų platformą „Ebay“ arba suklastodavo automobilių identifikavimo numerius.

Kaltinamiesiems už didelės vertės svetimo turto pagrobimą organizuotoje grupėje gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taigi, išties: ar ne per tą grupuotę ir Strazdauskaitė nukentėjo, KAS jos mirtį užsakė?..

Rapolas

Rapolas portretas
Sodinti degradus ilgiems metams ir tegul greiciau zmonem nuostolius padengia. Kaimo plugai.

Ona

Ona portretas
Oooooo .o tai gal strazdauskaite tikrai ne cigonai nudaigojo o sitie degradai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių