Kuris Klaipėdos mikrorajonas yra nesaugiausias?

  • Teksto dydis:

Siekdama didinti saugumą apskrityje ir Klaipėdos mieste, policija dar praėjusiais metais sudarė kriminogeninių židinių žemėlapį ir nukreipė didesnes patrulių, Klaipėdos miesto policijos komisariato, Kelių policijos ir kitų padalinių pareigūnų pajėgas būtent į šiuos židinius.

Vien Patrulių rinktinė per šiuos metus organizavo ir prie kriminogeninių Klaipėdos židinių vykdė 6 policines priemones plėšimams, vagystėms, neteisėtam disponavimui narkotinėmis medžiagomis bei kitoms nusikalstamoms veikoms užkardyti. Pareigūnai patruliavo tiek viešai, tiek mišriuoju būdu, tai yra ne vien uniformuoti ir tarnybiniais automobiliais, bet ir specialiais ženklais nepažymėtomis policijos mašinomis.

Patrulių priemonių metu patikrinti 112 asmenų ir 155 transporto priemonės, sulaikyti 3 policijos ieškoti žmonės, 14 disponavusiųjų greičiausiai narkotikais, 12 – juos vartojusiųjų, 15 viešosiose vietose girtavusių asmenų, nustatyta 10 kelių eismo taisyklių pažeidėjų.

Kriminalinės policijos informacijos analizės skyrius nuolat analizavo, ar situacija keičiasi, kas dar turėtų būti atlikta, kad ties kriminogeniniais židiniais gyvenantys klaipėdiečiai jaustųsi saugūs.

Identifikuotuose penkiuose Klaipėdos miesto židiniuose per pirmąjį 2017 m. pusmetį įvyko žymus pokytis. Trijuose iš jų gautų pranešimų apie įvykius skaičius taip sumažėjo, kad jie net nebelaikomi probleminėmis miesto vietomis.

Pavyzdžiui, Taikos pr., kur buvo įsikūręs restoranas – naktinis klubas, pranešimų sumažėjo perpus (nuo 174 iki 91) , Laukininkų g. (naktinis klubas) – taip pat (nuo 85 iki 40), Naujojo Sodo gatvėje (kokteilių baras) – ketvirtadaliu (nuo 86 iki 60). Mažiau iškvietimų policija gavo ir į nusikaltimais bei nusižengimais garsėjusį bendrabutį Minijos gatvėje. Vienintelėje Žvejų g., kur veikia naktinis baras, vietoj 22 pranešimų pirmąjį 2017 m. pusmetį šiemet gautas 41 pranešimas.

Šiuo metu toliau atliekama analizė ir plačiai, įvairiais aspektais žiūrint stengiamasi nustatyti kitus, galimai naujai susidarančius ar anksčiau neidentifikuotus kriminogeninius židinius. Į žemėlapį įtraukiamos ne tik didžiausios, bet visos be išimties uostamiesčio gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saugiausias

Saugiausias  portretas
Tai grubliauskio BANDITO namas , ten visada saugu 24/7 per para grubliauskio liberastai , gentvilu seima , masiulis prekiauja , tiksliau tiekia narkotikus i MINIJOS 129 ir mientai istisa para saugo prekybininkus , atveza klientura , va kur sukasi liberastu biznis narkotikais ir taip istisais metai nuo liberiu laiku !!!!

as

as portretas
Laukininkų g.NĖRA naktinio klubo:))) O naktinių parduotuvių dvi tikrai yra.....stovi kėdė ir stalas tai naktinis klubas?????

gyventojai

gyventojai portretas
Čia dar didelėmis raidėmis reikia įrašyti TAIKOS PR. 119A barą, dirbantį visą naktį . Manyčiau,kad tokie barai turėtų būti naikinami ,nes jų net normaliais barais nepavadinsi o tik kažkokia snarglinė,kuri girdo jaunimą o šis po siaučia visą naktį ir normaliems žmonėms neįmanoma pailsėti,nes yra visai šalia gyvenamojo namo. Savivaldybė turi nedeklaruoti kovą prieš alkoholizmą o imtis konkrečių darbų ir tokius barus uždarinėti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių