Kuršių mariose išgelbėti su jėgos aitvarais plūduriavę žmonės

  • Teksto dydis:

Liepos 21 d. 19 val. 15 min. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) gavo pranešimą, kad Kuršių mariose nuo Svencelės kaimo link Nidos  dreifuoja du žmonės su jėgos atvirais (kaitais).

Į keblią padėti patekusius jėgos aitvarų entuziastus pamatė netoli įvykio vietos buvęs žvejys, kuris apie tai ir pranešė Bendrajam pagalbos centrui. Siekiant surasti ir išgelbėti į nelaimę patekusius žmones JGKC budėtojas pasitelkė Karinių oro pajėgų sraigtasparnį bei į nelaimės rajoną buvo išsiųsti du Pakrančių apsaugos rinktinės laivai „Boomeranger“. Bendrojo pagalbos centro valdymo centras į Pervalką išsiuntė VRM priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ekipažą su valtimi. 

Patikslinant informaciją buvo sužinota, kad du žmonės plaukiojo su jėgos atvirais. Vienas iš jų prarado įrangą ir įkrito į vandenį, tuo tarpu kitas su savo jėgos aitvaru pasiliko šalia vandenyje atsidūrusio draugo.

20 val. 25 min. gautas pranešimas, kad du žmonės sėkmingai išgelbėti į įvykio vietą atplaukusių pasieniečių su kateriu „Boomeranger“. Gelbėjimo operacija buvo baigta. Karinių oro pajėgų sraigtasparnio pilotai patikslino, kad virš Kuršių marių matė dar aštuonis žmones plaukiojančius su jėgos atvirais ir du žmones su burlentėmis.


Šiame straipsnyje: Kuršių marioskrantasŽmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių