Kvaišalų prekyba įtariamas klaipėdietis vykdė ir kitus nusikaltimus

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio pareigūnai rinkdami informaciją apie asmenį, kuris galimai platino narkotines medžiagas, išaiškino ir kitus šio asmens įvykdytus nusikaltimus.

Jau penkiskart ir už įvykdytus turtinius nusikaltimus teistas 1991 m. gimęs vyras 2015 metais ėmėsi naujos veiklos – kvaišalų platinimo. Sulaikymo metu viename iš Klevų g. esančių garažų Klaipėdoje, kur jis buvo apsistojęs, pareigūnai aptiko metamfetamino, psichotropinės medžiagos MDMA ir kanapių.

Be to, buvo rasta ir grynųjų pinigų, kurie, kaip spėjama, – pajamos, gautos iš šios veiklos. Tyrime vienam, 1987 m. gimusiam, asmeniui įtarimai pareikšti dėl neteisėto nedidelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimo būtent iš sulaikytojo.

Tyrimo metu analizuojant kitus duomenis, šie nuvedė prie dar dviejų ankščiau įvykdytų, tačiau neišaiškintų nusikaltimų. Nors sulaikytasis nebuvo linkęs atskleisti kitų savo įvykdytų juodų darbelių, pareigūnų turėti įrodymai bylojo apie juos.

Nustatyta, kad jis, veikdamas su 1997 m. gimusiu bendru, 2015 m. lapkričio mėnesį iš Kretingos g. Klaipėdoje pagrobė 1995 metų gamybos automobilį „Renault Laguna“, kurį parsivaręs į jau minėtą garažą ardė ir pardavinėjo dalimis. Iš dalies išardytas automobilis ir buvo rastas garaže.

Be to, tie patys asmenys 2015 m. gruodžio pabaigoje su dar dviem nenustatytais asmenimis, veidus slėpdami po dujokaukėmis, įsiveržė į Mažojo Kaimelio g. esančią naktinę parduotuvę. Išgąsdinę parduotuvėje dirbusią moterį, kol ji atgavo kvapą ir sumojo kviestis pagalbą, vyrai ištuštino kasos stalčių, pagriebė alkoholinių gėrimų bei cigarečių, taip padarydami turtinės žalos už 1300 eurų. Nors nuo šio nusikaltimo padarymo iki sulaikymo jau buvo praėję keli mėnesiai, pareigūnams ant vieno iš pastatų Kretingos gatvėje stogo pavyko rasti ir nusikaltimo vykdymo metu naudotas dujokaukes, kuriomis tuomet iškart ir atsikratė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių