Lygtine bausme nubaustas jaunuolis įvykdė dar du nusikaltimus

  • Teksto dydis:

Palangoje du multimedijos įrenginius iš automobilių pavogęs jaunuolis nusikaltimą įvykdė, kai bausmės vykdymas už tokį pat nusikaltimą jam buvo atidėtas.

Gegužės pabaigoje užregistruoti du pranešimai dėl Palangoje, Kretingos ir Sodų gatvėse, įvykdytų vagysčių iš „Volkswagen Passat" automobilių. Buvo pagrobti multimedijos įrenginiai.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, iš įvykio vietoje paliktų įkalčių buvo nustatyta, kad abu šiuos nusikaltimus įvykdė vienas ir tas pats asmuo. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė 23 metų Kauno rajono gyventoją. Jis įtariamas ne tik dėl svetimo turto pagrobimo, bet ir dėl turto sugadinimo.

Jaunuolis šiuo metu dirba, tačiau anksčiau buvo teistas už vagystes bei viešosios tvarkos pažeidimą. Jo atžvilgiu buvo atliekama ir daugiau ikiteisminių tyrimų už tokio pat pobūdžio nusikaltimus, paskutinis nuosprendis už multimedijos įrenginio vagystę paskelbtas šių metų pradžioje.

Kauno rajono gyventojui buvo paskirta bausmė – laisvės atėmimas 9 mėnesiams, tačiau bausmės vykdymas buvo atidėtas.

Ikiteisminiam tyrimui dėl vagysčių Palangoje vadovauja Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė. Jos prašymu teismas sulaikytajam skyrė kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą.  

Nukentėjusieji padarytą žalą įvertino 7 000 eurų. Pagrobtas multimedijas įtariamasis iki sulaikymo jau buvo spėjęs realizuoti turguje.  

Policija atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad gyventojai neretai ir patys daro įtaką vieno ar kito pobūdžio nusikaltimų augimui – ieškodami internete ar turguose automobilių ir jų dalių, mobiliųjų telefonų, kompiuterių ir kt.

 

 

„Technikos pirkėjai dažnai nesidomi ar daiktai parduodami tikrųjų savininkų ir nėra vogti. Siūloma atidžiau rinktis pigesnius, naudotus daiktus, ir juos siūlančius asmenis, o siekiant apsisaugoti ir nepatirti nuostolių, prieš įsigyjant ne naujus daiktus naudotis Policijos departamento prie VRM sukurtas paieškos sistemas“, – rašoma Klaipėdos apskrities policijos pranešime.

Už svetimo turto pagrobimą įstatymas numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

Už turto sugadinimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikras

Tikras portretas
Jei pats vagį pagavęs neatvesi,jo nieks neieškos.tik surašys kad dirbam.Lietuva čia vokit.kiek žmoniu nukentėjusių ir kas.Nebent foto dėti ir klausti ar daugiau yra nukentėjusių nuo jų.Temato visi jį.

gaudykit

 gaudykit  portretas
tas nevykelis skaito komentarus :DDD

Klaipeda

Klaipeda portretas
Gerbiama redakcija, labai reikia paviėšinti vagiu foto. Kad žinočiau kam i snuki spjauti kai išeis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių