Mašinų vagys pradėjo sezoną pajūryje

Atšilęs oras ir artėjantis atostogų sezonas į pajūrį atviliojo mašinų vagis. Per kelias pastarąsias dienas pavogti du automobiliai.


 

Atšilęs oras ir artėjantis atostogų sezonas į pajūrį atviliojo mašinų vagis. Per kelias pastarąsias dienas pavogti du automobiliai.

Pagrobė ligonio hondą

Pirmadienį į uostamiesčio policiją kreipėsi 59 metų šiaulietis, kuris gydėsi vienoje uostamiesčio ligoninių. Kai po savaitės vyras buvo išleistas namo, aikštelėje greta gydymo įstaigos neberado savo automobilio.

2005 m. pagamintas pilkos spalvos "Honda C-RV", šeimininko įvertintas 5,5 tūkst. eurų, dingo be pėdsakų.

Uostamiesčio 1-ajame policijos komisariate dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teritorinio komisariato pareigūnams mašinų vagių gaudymas – pamirštas dalykas.

Šiais metais įvykdžius eilinę policijos pertvarką, po daugybės metų komisariatų kriminalistai vėl tirs automobilių vagystes. Tiesa, jie aiškinsis nebrangių transporto priemonių dingimo aplinkybes.

Vakar pareigūnai bandė susisiekti su šiauliečiu, norėdami patikslinti kai kurias aplinkybes ir sužinoti, ar apie dingusią mašiną nėra kokios nors naujos informacijos. Tačiau apie vagystę pranešęs vyras neatsiliepė.

Šalia ligoninių miestelio prieš daugokai metų automobiliai dingdavo dažną naktį, jų netekdavo net žmonas gimdyti atvežę vyrai.

Tačiau pastaruoju metu tokių vagysčių buvo nebebuvo. Todėl pareigūnai dar bando aiškintis, ar kuris nors šiauliečio giminaičių nebus nuvairavęs jo mašinos į saugią vietą ir nespėjęs apie tai pranešti savininkui.

Įtaria gastrolierius

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai tiria brangesnių automobilių vagystes.

Palangos pareigūnai jiems persiuntė surinktą medžiagą apie šeštadienį kurorto Maironio gatvėje pavogtą BMW 730.

Vienas pirmųjų šio skyriaus pareigūnų darbų bus išsiaiškinti, ar 25 tūkst. eurų įvertintas 2006 m. pagamintas automobilis buvo apdraustas.

Bus tiriama tai, ar čia nesama bandymo sukčiauti draudimu.

Be to, ketinama įsitikinti, ar mašina įvertinta objektyviai, kokia yra jos komplektacija.

"Tirsime visas įmanomas versijas. Nenustebčiau, jeigu paaiškėtų, kad į pajūrį atvyko vagys iš atokesnių Lietuvos vietų. Juk poilsiautojai jau važiuoja. Turime žinių, kad Vilniuje ir Kaune automobiliai vagiami kur kas dažniau, nei Klaipėdoje", – kalbėjo Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vadovas Zigmas Turskis.

Geidžiamiausios – vokiškos

Kaune neseniai demaskuota jaunų vagių grupė, kuri specializavosi grobti vokiškus automobilius. Didžiąją jų dalį vagys išardydavo ir parduodavo dalimis, o kai kuriuos pažymėdavo kitais valstybiniais numeriais ir važinėdavo patys.

Nustatyta, kad tuos automobilius, kurių vagys nesugebėdavo pagrobti dėl juose įrengtų papildomų apsaugos priemonių, tiesiog apvogdavo.

Gegužės viduryje sulaikius įtariamuosius jų naudojamame garaže buvo rasti du pavogti ir iškomplektuoti bei du pavogti techniškai tvarkingi automobiliai, kuriais važinėjo įtariamieji.

Garaže, kuriame ardyti pavogtieji automobiliai, rasta daiktų iš apvogtų mašinų. Specialistai teigia, kad vagys vis dar dažniausiai vagia vokiškas mašinas. Jų yra daugiausia, jas dažniausiai reikia remontuoti, tokių automobilių detalių poreikis yra didžiausias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių