Miesto baseinas liko be žibintų, o gatvės – be šulinių dangčių

Nuo vagių tvorų nėra – toks lietuvių liaudies priežodis puikiai iliustruoja pastarojo meto įvykius Klaipėdoje, kai iš Klaipėdos gatvių pavagiami apšvietimo žibintai bei šulinių dangčiai.

Klaipėdos miesto policininkai turės aiškintis, kas galėjo savaitgalį pavogti šešis lauko šviestuvus, sumontuotus šalia dar veikti nepradėjusio miesto baseino.

Pirmadienį į darbą atėję darbininkai vietoje jų rado iš žemės styrančius laidus. Policijai pranešta, kad šie šviestuvai buvo verti 570 eurų. Ko gero, į šią sumą neįskaičiuotas darbininkų triūsas antrą kartą įrengiant šiuos žibintus.

Paprastai, aiškindamiesi panašius nusikaltimus, pareigūnai pirmiausiai domisi darbininkais, kurie dirba statomame objekte, nes tik jie geriausiai žino, kaip tokie įrenginiai sumontuojami ir kaip juos galima pagrobti.

Miestui vandenį tiekiančios įmonės darbuotojai suskaičiavo, kiek per vasario ir kovo mėnesius Klaipėdoje pavogta sunkaus metalo dangčių nuo buitinių ir lietaus nuotekų tinklų.

Paaiškėjo, kad vagys gerokai pasipelnė ir siautė visame mieste.

Pasigesta 35 dangčių Jūrininkų prospekte, Liepė, Liepojos, Bokštų gatvėse, poroje miesto aikščių. Tokius dangčius dažniausiai vagia metalo laužą renkantys benamiai ir gabena juos į metalo supirktuves. Tai yra lengviausiai pasiekiamas ir daug sveria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be pagarbos p. Jankauskaitei.

Be pagarbos p. Jankauskaitei. portretas
"Tai yra lengviausiai pasiekiamas ir daug sveria." apgailėtina rašliava.

Tika

Tika portretas
čia reikia noro, reikia uždrausti supirktuvėms supirkti tokius dalykus. O jei ras patikrinimo metu, ta uždėti didžiulę baudą ir atimti licenziją. Manau neberizikuos tos firmelės tikrai be supirkti, o ne bus kas pirks, nebebus kam vogti.

AK

AK portretas
Atimti veiklos licencijas toms supirktuvėms. Turėti vienintelę prie KRATC kontroliuojamų punktų, viskas - o ten atidžiai tikrinti laužo sudėtį, reikalauti asmens dokumento, ir kviesti pareigūnus, kai priduodamas viešųjų erdvių inventorius, kad ir daužytas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių