Milijono vagišiui – teismo malonė

Prieš trejus metus laisvės atėmimo bausme penkeriems metams nuteistas Arūnas Karunos kaunasi dėl kiekvienos dienos, kurią jam teks praleisti už grotų.

Vyras penkerių metų laisvės atėmimo bausme buvo nuteistas dėl rezonansinio nusikaltimo.

2008 m. gruodžio pradžioje A.Karunos su nenustatytu bendrininku išvertė prekybos centro Palangoje sieną. Naktį patekę į pastato vidų įsilaužėliai sugebėjo apvogti kredito uniją.

Buvo skelbiama, kad bendra unijai padaryta turtinė žala – 1,184 mln. litų (per 343 tūkst. eurų).

Tiesa, anuomet buvo pasklidę abejonių, ar tikrai visa ši suma buvo kredito unijoje.

Taip pat bendrininkai apšvarino ir parduotuvę bei kavinę, iš jų išnešdami brangių alkoholinių gėrimų už beveik 11 tūkst. litų.

Po ilgų teismo procesų A.Karunos, praeityje garsėjęs kaip mašinų vagis, po nusikaltimo įvykdymo buvo sugebėjęs pasprukti į užsienį. Jam suimti buvo išduotas Europos arešto orderis.

A.Karunos buvo sulaikytas Lenkijos Mragovo mieste. 2010 m. jis buvo įtariamas įvykdęs keletą žaibiškų vagysčių ir net išklausė teismo nuosprendį dėl padarytų nusikaltimų.

Šį kartą nuteistasis Palangos miesto apylinkės teismui pateikė prašymą, kad į bausmės atlikimo laiką būtų įskaičiuotas ir laikas, kurį jis po sulaikymo Lenkijoje išbuvo šios šalies areštinėje.

Tačiau Palangos miesto apylinkės teismas rugpjūčio 29 d. nutartimi, išnagrinėjęs A.Karunos prašymą į atliktą bausmės laiką įskaičiuoti sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką, prašymo netenkino.

Teismas be kita ko motyvavo, jog nėra pagrindo tenkinti nuteistojo prašymo ir įskaityti visą sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką, nes A.Karunos 2010 m. rugsėjo 8-ąją buvo sulaikytas Lenkijoje už įsilaužimą į prekybos centrą.

Tai reiškia, kad sulaikytas jis buvo dėl kito nusikaltimo.

Šią Palangos teismo nutartį A.Karunos apskundė Klaipėdos apygardos teismui.

Nors lenkų sulaikytas A.Karunos laiką leido areštinėje, kol buvo išsiųstas į Lietuvą, tačiau bylos nagrinėjimo metu įtariamasis vėl spruko į užsienį ir net neatvyko išklausyti nuosprendžio dėl kredito unijos apiplėšimo.

Pats A.Karunos Klaipėdos apygardos teismui prašyme nurodo, kad jo bausmės vykdymo pradžia turėtų būti skaičiuojama nuo 2015 m. rugsėjo 4 d., nes šią dieną jis buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje pagal arešto orderį.

Klaipėdos apygardos teismas iš dalies pakeitė Palangos miesto apylinkės teismo nutartį. Teismas į bausmės atlikimo laiką papildomai įskaitė A.Karunos suėmime išbūtą laiką nuo 2010 m. gruodžio 8 d. iki 2010-ųjų gruodžio 21 d. imtinai.

Tai reiškia, kad nuteistasis kalėjime išbus trylika dienų mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
tuos pinigus ar atrado?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių