Moterį nužudęs vyras nuteistas kalėti 11 metų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas antradienį 35 metų vyrą už moters nužudymą nuteisė 11 metų laisvės atėmimo bausme.

Ši bausmė jam skirta ir už nukentėjusiosios turto sunaikinimą bei sugadinimą, brolio paso pagrobimą, laikymą, gabenimą ir panaudojimą, taip pat už padėjimą suklastoti tikrą pasą, kurį po to pats naudojo, pranešė teismas.

2008 metų liepos 2-osios naktį kaltinamasis E.M. su kitu kaltinamuoju V.V. šio pažįstamos kvietimu jos bute girtavo. Teisėjų kolegija nustatė, kad būtent E.M. konfliktas su buto šeimininke ir tapo smurto pavartojimo prieš ją, lėmusio moters mirtį, motyvu.

E.M. iš pradžių nužudymu kaltino V.V., vėliau jis vis dėlto pakeitė parodymus, nebesikeitusius nei ikiteisminio tyrimo metu, nei bylą nagrinėjant teisme, ir pripažino savo kaltę.

Kaltinamojo parodymus teismas įvertino, gretindamas juos su kitais byloje surinktais įrodymais.

Pasak teismo, nukentėjusioji nužudyta netiesiogine tyčia, kadangi E.M. buvo abejingas pasekmėms, kurios galėjo atsirasti suduodant moteriai smūgius į galvą ir metant vazą tiesiai jai į galvą.

39 metų kaltinamasis V.V. buvo kaltinamas tuo, kad be svarbios priežasties nepranešė teisėsaugos institucijoms arba teismui apie jam žinomą padarytą labai sunkų nusikaltimą ir slėpė nusikaltimą padariusį E.M. Vyras teigė apie nusikaltimą nepranešęs, nes pats apie jį sužinojo, kai policijos pareigūnams tai jau buvo žinoma. Teismas byloje nenustatė jokių objektyvių įrodymų, patvirtinančių, kad kaltinamasis atliko kokius nors veiksmus slėpdamas nusikaltimą padariusį E.M.

Duomenų, kad abu vyrai būtų žinoję, jog nukentėjusioji nuo patirtų sužalojimų mirė, byloje taip pat nėra.

Dėl nukentėjusiosios turto sunaikinimo ir sugadinimo, brolio paso pagrobimo, laikymo, gabenimo ir panaudojimo, padėjimo suklastoti tikrą pasą, kuri po to laikė ir panaudojo, E.M. kaltę pripažino. Tačiau teismas abu kaltinamuosius išteisino, neįrodžius, kad jie veikdami bendrininkų grupe pagrobė nukentėjusiosios pinigus, daiktus bei asmens dokumentus.

Iš nuteistojo E.M. nukentėjusiosios sutuoktiniui, sūnui ir motinai priteista po 50 tūkst. litų, tėvui – 20 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Iš kaltinamojo nukentėjusiosios vyrui priteista 9498 litai turtinės žalos, 18,5 tūkst. litų paminklo pastatymo ir kapavietės įrengimo išlaidų, valstybei – 3896 litų ekstradicijos išlaidų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GS

GS portretas
Neimanoma suprasti tokio teiseju sprendimo zinant sia byla...pakraupes...negalvojau kad alhoholis lengvinanti aplinkybe..negalvojau kad geriausia iseitis padarius vagyste nuzudyti zmogu,nes tada belieka klausyti zudiku parodymu, o ne remtis irodymais kuriu begale..daug ko nesitikejau...bet labai tikiu kad moterys teisejos viskas ir jums sugrys bumerangu..atsiminkit mano zodzius...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių