Moteris tikėjosi pralobti investuodama, tačiau prarado tūkstančius eurų

Skaudų smūgį šiomis dienomis išgyvena Plungės rajone, Kulių miestelyje gyvenanti 62 metų moteris, praradusi 30 tūkst. eurų.

Vieną rugsėjo dieną jai paskambino kažkoks rusakalbis vyras, prisistatė esąs brokeris, kuris padeda pelningai investuoti pinigus. Pradžioje moteris nesileido į kalbas, bet sukčiai nuo visų kitų tuo ir skiriasi, kad sugeba įkalbėti aukas. Galiausiai moteris nusprendė pabandyti investuoti tūkstantį eurų.

Netrukus ji nurodytoje interneto svetainėje pamatė, kad jos pinigai stebuklingai išaugo ir sutiko investuoti daugiau pinigų.

Kaip įvykiai vystėsi toliau, galima tik spėlioti, nes panašių istorijų jau yra buvę nemažai. Ankstesniais atvejais žmonės matydavo užaugusias investuotas sumas ir pabandydavo jas išsigryninti. Tačiau po ilgo „Galvojimo“ kompiuteris išmesdavo tekstą su klausimu, ar klientas sumokėjo mokestį savo brokeriui.

Kai auka perveda kelis tūkstančius brokeriui ir tikisi pagaliau gauti savo pinigus, sužino, kad turi dar sumokėti bankui ar dar kam nors.

Kai žmogus nebežino, ką daryti, kaip elgtis, pabando pasitarti su išmanančiais žmonėmis, o jie praneša nelinksmą žinią, kad pinigėliai pražuvo sukčių pinklėse.

Kuliškė taip neteko 30 tūkst. eurų.

Policijos pareigūnai jau ne kartą įspėjo apie panašias apgavystes ir rekomendavo Lietuvos banke pasidomėti apie bendroves, kurioms yra suteikta licencija verstis bankinėmis operacijomis ir nesusidėti su jokiais kitais asmenimis ar grupėmis. Dažniausiai policijos pareigūnų tyrimai baigiasi, kai nustatomi kaltininkai, bet jų Lietuvoje nėra, tad teisingumo rankos jų nepasiekia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sunus be skatiko

sunus be skatiko portretas
galejo paaukoti man. bučiau pabuves viena menesi jos sunum

Virginija

Virginija portretas
Sūnus vaikystėje patyrė akies traumą. Vaikas buvo apdraustas keliais draudimais. Gavome tūkstantį rublių draudimo išmoką. Pinigėlius įdėjau į sąskaitą sūnaus vardu. Kai rubliai buvo keičiami į litus, kažkokie valdžiažmogiai nustatė datas, apibrėžiančias pinigų gražinimo riba. Vaiko pinigai į tas ribas nepateko! Valstybė juos tiesiog pavogė! Ir tokių apvogtų buvo nemažai !

Aha

Aha portretas
Lygiai taip pat sėkmingai prarasti pinigus galima "investuojant" bankuose, draudžiantis kaupiamuoju, gyvybės, pensiniu ar bet kokiu kitokiu "draudimu". Skirtumas tik toks, kad jei privatų sukčių pagaus, tai nubaus, o bankai sukčiauja nebaudžiami.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių