Moters kelionės siurprizas – stabdantis čigonas

Čigonai, stabdantys mašinas Klaipėdos prieigose bei elgetaujantys mieste, klaipėdiečių atjautos nesulaukia. Priešingai, pamatę apgauti besirengiančius svetimšalius, mūsų žmonės skuba apie tai pranešti policijai.

Mojuodamas išbėgo į kelią

Trečiadienį apie 9.30 val. pakeliui iš Palangos į Klaipėdą ties Normantų gyvenviete jauna moteris pamatė į kelio važiuojamąją dalį išbėgusį jauną vyrą. Jis mojavo rankomis ir bandė prašyti, kad vairuotoja sustotų.

"Pamačiau jauną čigoną ir jų automobilį tamsintais langais, priekyje sėdėjo dar vienas apie 50 metų čigonas. Bendruoju pagalbos telefonu informavau policiją, specialistė mane nuramino, ji teigė, kad apie šią situaciją jau žinoma, esą čigonai ten kažką pardavinėja. Man buvo pažadėta, kad policijos patruliai atvažiuos", – pasakojo 35-erių moteris.

Kitas toje pat vietoje panašiai anksčiau sustabdytas klaipėdietis pastebėjo, kad svetimšalių automobilis buvo pažymėtas vokiškais valstybiniais numeriais, todėl pakalbino juos vokiškai. Tačiau sustabdę vyrai bendrauti nebenorėjo.

Kitai moteriai, neseniai sustabdytai Tilžės gatvėje, atvykėliai aiškino, kad sugedo mašina. Už pagalbą jie norėjo padovanoti masyvų žiedą, kurį vienas vyrų nusimovė nuo piršto, tikindamas, kad tai gryno aukso papuošalas.

Klaipėdietė įspėjo, kad eurų neduos, bet gali nutempti sugedusį automobilį į servisą.

Tada svetimšaliai tiesiai šviesiai pareiškė, kad jiems reikia tik pinigų, kitokios pagalbos jie nepageidauja.

Užfiksuota 18 pranešimų

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininko pavaduotojas Mindaugas Busilas teigė, kad nuo kovo pradžios policijai apie panašius atvejus pranešta 18 kartų.

Nors čigonai visokiais būdais bandydavo Klaipėdos apskrities žmones mulkinti ir anksčiau, po Ievos Strazdauskaitės tragedijos gyventojai tapo kur kas jautresni šios tautybės žmonių bandymams mulkinti.

Mat žiauriu merginos nužudymu įtariami būtent romų tautybės asmenys.

Pareigūnai ragina nedelsiant pranešti apie kiekvieną neteisėtą veiklą, kaskart į nurodytą vietą siunčiami policijos patruliai.

Jie turi ne tik išsiaiškinti, ką neleistino čigonai daro, bet ir nustatyti jų asmenybes, o šiuos duomenis užregistruoti.

Tai žinodami apgavikai stengiasi neužtrukti ilgam vienoje vietoje, o vos pamatę, kad žmogus kalba telefonu, paskuba dingti iš tos vietos.

Elgetauja ir siūlo pirkti

Vien balandžio 18 d. policijai apie stabdančius mašinas čigonus pranešta tris kartus. Juodas "Volkswagen Passat" universalas, vairuojamas čigonų, pastebėtas Liepų, Tilžės gatvėse.

Pasak skambinusiųjų, už geležinkelio pervažos prie kelkraštyje sustojusio šio automobilio stovėję vyrai kažką siūlė pirkti.

Tądien patruliai kelis kartus skubėjo į nurodytas vietas, bet nė karto įtariamųjų sučiupti nepavyko.

Kitą dieną šie asmenys su ta pačia mašina pastebėti Rimkuose, ties nusukimu nuo Šilutės kelio.

Automobilis buvo sustojęs, o prie jo stoviniavę tamsaus gymio vyrai siūlė pirkti peilių.

Apie tai pranešę žmonės teigė, kad vis į kelią išbėgantys svetimšaliai trukdo eismui.

Kovo mėnesį klaipėdiečiai čigonus dažniau matė prie didesnių prekybos centrų: "Banginio", "Iki", "Studlendo", BIG.

Dažniausiai atvykėliai siūlydavo ką nors pirkti. Atvažiavęs į aikštelę automobiliu vyresnio amžiaus vyras pasidėdavo lazdelę bei kepurę ir prašė išmaldos.

Prie "Studlendo" pareigūnai jį pakalbino, nustatė, kad Rumunijos pilietis atvažiavo automobiliu "Volkswagen Passat", bet policininkai teisės pažeidimo fakto neužfiksavo.

Pamatęs pareigūnus šis vyras bandė sprukti, tačiau policininkai jį pasivijo ir perspėjo, jog pas mus elgetauti negalima.

Kitais atvejais fiksuota, kad atvykėliai važinėja ir "Škoda Octavia", "Mercedes Benz" automobiliais.

Ragino kaskart skambinti

Būta pranešimo apie prie parduotuvės elektrošoko prietaisus parduodantį romą.

Policininkai rado šį vyrą prie parduotuvės, nustatė jo asmenybę, bet nei kišenėse, nei spintelėje jokių draudžiamų daiktų neaptiko.

Šis vyras – rusakalbis Lietuvos Respublikos pilietis.

Ankstesniais metais tokie asmenys meluodami brukdavo mūsų žmonėms prastos kokybės puodus, peilius, pjūklus, tikindami, kad jie yra aukščiausios kokybės, ir parduodavo kur kas pigiau už originalius.

Daugelis susigundžiusiųjų jų įsigyti tik vėliau suprasdavo, jog tai menkaverčiai daiktai.

"Jau seniai aišku, kad šie asmenys pelnosi nesąžiningais veiksmais. Jeigu žmonės, kaskart pamatę tokius asmenis, skambintų policijai, šiems imtų svilti padai. Negaudami trokštamų pinigų, jie čia nebesirodytų, – kalbėjo M.Busilas. – Patarčiau tiesiog nestoti. Gyvename XXI a., jei kas atsitinka kelyje, yra pagalbos kelyje tarnybos, galima kreiptis į jas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

linas

linas portretas
dienos metu bijot cigonu? is kur tiek durnumo ir kvailumo. l

Anonimas

Anonimas portretas
tie čigonai turi išskirtines teises:po tos merginos uždaužymo kastuvu,Matonis pareiške,kad mes galim būti nubausti,jei nepagarbiai rašysim apie či.....,oi atsiprašau apie romus.Tai ką jau kalbėti apie bausmes tiems išrinktiesiems, tautos mažumoms...Juk jie lietuvių nevadina žydšaudžiais,ir nereikalauja pastatyti nacionalinį muziejų.Jiems reikia tik PINIGŲ.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Bobom tai išvis nėr ko važinėt su prabangiom mašinom, kožna šiknė važinėja su džipais, o paskui verkia kad stabdo kažkas ir šika į kelnes. Tegu važinėja su mandavoškėm, tai niekas nestabdys ir važinės niekeno nestabdomos ir nepersekėjamos. O dabar važinėja sau bobos su džipais kainuojančiais šimtus tukstančių eurų, ir paskui dar trukdo spec.tarnybų darbą su savo nuogastavimais, o gal užpuls, atims džipą ir t.t. Tegu vyrai su tokiais džipais važinėja, tai jų nors niekas nepersekioja, nes yra vyras, o ne kokia boba šikanti į kelnes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių