Motociklininko viražai baigėsi liepsnomis

Klaipėdos centrinėje dalyje dideliu greičiu lėkęs motociklininkas mėgino pakelti plieninio žirgo priekinį ratą, tačiau nesėkmingai – motociklas virto, užsiliepsnojo ir sudegė.

Klaipėdos centrinėje dalyje dideliu greičiu lėkęs motociklininkas mėgino pakelti plieninio žirgo priekinį ratą, tačiau nesėkmingai – motociklas virto, užsiliepsnojo ir sudegė.

Policininkai girdėjo sprogimą

Nors eismą paralyžiavusį gaisrą matė daugybė klaipėdiečių, tačiau policija net netyrė, ar chuliganiškai vairavęs motociklininkas buvo blaivus.

Paaiškėjo, kad dviejų policijos padalinių patruliai įvykio vietoje tik paskėsčiojo rankomis, o incidentą sukėlęs jaunuolis veikiausiai išsisuks nuo nuobaudos.

Eismo įvykį specialiosios tarnybos užfiksavo sekmadienį 21 val. 13 min. Taikos prospektu nuo centro pusės sankryžos su Dubysos gatve link lėkusio motociklo blerbimą girdėjo net šalia įvykio vietos budėję Patrulių rinktinės pareigūnai. Policininkai tuo metu buvo čia pat esančioje degalinėje.

"Kiek man žinoma, patruliai išgirdo atlekiančio motociklo gausmą, o po to ir pasigirdo sprogimas. Patruliai tada pamatė degantį motociklą. Jį vairavęs jaunuolis paaiškino, kad norėjo pasivažinėti vienu ratu ir tai baigėsi avarija. Jis, matyt, neišlaikė motociklo ir šis virto. Jei kur nors buvo pažeista degalų sistema, motociklas ir galėjo užsidegti", – aiškino Patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinš.

Nuo virtusio motociklo trinties su kelio danga galėjo įsižiebti kibirkštis, nuo kurios ir užsiliepsnojo transporto priemonė.

Nufilmavo liepsnas

Tai, kaip liepsnose pražuvo motociklas, užfiksavo viena klaipėdiečių šeima. Netrukus vaizdo įrašą interneto socialiniame tinklalapyje aptarinėjo daugybė miestiečių.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip jaunuolis sėkmingai nušoka nuo motociklo, o degalinėje stovėję patruliai užblokuoja tris eismo juostas judriausioje miesto gatvėje.

Į įvykio vietą atvykę Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai užgesino gaisrą, nuplovė kelio dangą.

"Eismas buvo paralyžiuotas apie valandą, automobiliai buvo nukreipiami aplinkinėmis gatvėmis", – tvirtino I.Lapinš.

Patruliavo degalinėje?

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika tikino, kad jaunuolio poelgis sunkiai suvokiamas sveiku protu.
"O kas būtų buvę, jei paskui jį būtų važiavę kiti automobiliai? O jei nebūtų spėję sustabdyti? Juk būtų užsiliepsnoję ir kitos mašinos. Labai gerai, kad niekas nenukentėjo šio įvykio metu", – kalbėjo M.Džermeika.

Avarija nutiko judrioje gatvėje. Pasak pareigūnų, šioje vietoje motociklininkai dažnai mėgsta laigyti. Ar ne dėl to ir budėjo patrulių mašina degalinės teritorijoje?

"Šiaip tai jis turėtų būti nubaustas už chuliganišką vairavimą. Juk tai galėjo baigtis katastrofa. Tačiau neturime įrodymų ir duomenų, o prielaida, kad jis kėlė priekinį motociklo ratą, negali būti pagrindu skiriant nuobaudą", – aiškino M.Džermeika.

Įvykio netyrė

Paaiškėjo, kad įvykio vietoje pirmieji prisistatę Patrulių rinktinės pareigūnai tik pasikalbėjo su 20-mečiu Donatu, patikrino vaikino mamos vardu registruoto motociklo dokumentus ir nužingsniavo reguliuoti eismo.

"Mes negalime viršyti savo įgaliojimų. Ar vairuotojas buvo blaivus ir kitas eismo įvykio detales turi aiškintis Kelių policijos biuro pareigūnai", – tikino Patrulių rinktinės vadas I.Lapinš.

Į įvykio vietą buvo iškviestas Kelių policijos patrulis, kuris buvo ką tik persikėlęs keltu iš Smiltynės, kur pavakare reguliavo išvažiuojančių iš Neringos poilsiautojų eismo srautus.

Pareigūnas esą iš patrulių išgirdo informaciją, kad Taikos prospekte įvyko nelaimingas atsitikimas – užsidegė motociklas. Dėl tokių įvykių policija paprastai į detales nesigilina.

Pareigūnas nežinojo, kad vaikinas laigė vienu ratu ir net nesuabejojo kolegų informacija. Todėl paliko patrulius įvykio vietoje reguliuoti eismo ir išvyko.

Incidentas net nebuvo užregistruotas, jo aplinkybės liks neaiškios.

Iš motociklo likusią nuodėgulių krūvą nuo gatvės pašalino atvykusi motociklininko mama su giminaičiais.

Ar dėl sekmadienio įvykių neturėtų būti atliktas patikrinimas? Patrulių rinktinės vadas I.Lapinš atsakė, kad neva nėra pagrindo.

Kelių policijos biuro viršininką laikinai pavaduojantis M.Džermeika tikino, kad paprašė savo pavaldinio parašyti paaiškinimą.


Šiame straipsnyje: motociklasavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
nieko nesuprantu ko cia lojat ir ka blogo jis padare? sau nuostolio prisidare ir tiek. o tie visokie jeigu, jeigu ,jeigu... nu gal atsuko gaza ir pakilo tas ratas, ir man daznai taip pakyla ir galinis pakla jei gerai pastabdai

Rembas

Rembas portretas
Uždrausti išvis jiems eismą mieste!

to Romas b

to Romas b portretas
deja, net patys ir neiperkat jei mamytes vardu motociklas. Bet ir tevu bukumas, pirkti toki transporta vaikams.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių