Naktį Palangoje degė buvęs „Lino“ poilsio namų daugiaaukštis pastatas

Vėlų penktadienio vakarą liepsnojo legendinių Palangos poilsio namų „Linas“ pirmasis korpusas. Butais paverstas statinys gesintas iki pat ryto.

Gesino 11 gaisrinių mašinų ekipažų

Apie gaisrą kurorto Vytauto gatvės 155 name ugniagesiams pranešta 22.44 val. Gelbėtojai gavo žinią, kad dega vieno viršutinių aukštų balkonas.

Kadangi namas gyvenamas, jo gesinti iškart išvyko didelės Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos.

Paaiškėjo, kad darbo būta daugiau, nei pradžioje manyta.

Kaip šeštadienį ryte pasakojo operacijų vadovas Vytautas Kasparaitis, degė 12-aukščio pastato palėpė.

Į nelaimės vietą vyko ugniagesiai iš Palangos, Kretingos ir Klaipėdos. Gaisrą gesino 11 gaisrinių mašinų ekipažų.

Iš statinio buvo evakuoti 35 žmonės, dalis jų prisiglaudė gretimame pastate, kiti rado pastogę pas gimines ir pažįstamus Palangoje.

Žmonės gaisro metu nenukentėjo.

Ugniagesiai plušo iki pat šeštadienio ryto, darbą iš jų perėmė nauja pamaina. Vasario 10-osios ryte gelbėtojai dar apžiūrinėjo gaisro vietą, žvalgėsi, ar nėra galimybės liepsnai įsiplieksti dar kartą.

Pirmiausiai dingo elektra

Pastogėje įrengtame bute gyvenantis menininkas Tomas pasakojo vėlų šeštadienio vakarą pirmiausiai nustebęs, kad dingo elektra. Nuėjęs pažiūrėti į koridorių vyras pamatė iš palėpės besiveržiančią liepsną, žvilgtelėjęs per balkoną jis suprato, kad visas stogas apimtas liepsnos.

Jo kaimynė pirmiausiai išgirdo kažką smulkiai ir ritmingai barbenant į langą. Pradžioje pamanė, kad tai kruša, tačiau netrukus moteris suvokė, kad tokį garsą skleidė nuo stogo krentančios žiežirbos.

Kaimynai paskubėjo palikti savo namus, kurie iš ryto atrodė siaubingai: visur telkšojo balos, lubos įlūžusios, per jas ne tik sunkėsi vanduo, bet ir kyšojo nuodėguliai. Praktiškai visi namuose esantys daiktai permirko ir virto nebenaudojamomis šiukšlėmis.

Dailininkas teigė jam priklausančioje palėpėje laikęs drobes ir savo darbus, visa tai pražuvo liepsnose. Pasak jo, gaisras įsiplieskė virš kaimynės buto esančiame palėpėje įrengtame sandėliuke.

Jaunas vyras, kaip ir daugelis name buvusių žmonių, naktį praleido gretimame pastate, kur veikia viešbutis. Jis viliasi, kad patirtus nuostolius bent iš dalies atlygins draudimo bendrovė.

Stebėjo gaisrą iš mašinos

Savaitgalį pajūryje praleisti iš Vilniaus atvykę sutuoktiniai negalėjo prašytis į viešbutį, nes atsivežė su savimi šuniuką. Sutuoktiniai iki gilios nakties savo automobilyje stebėjo, kaip gausios ugniagesių pajėgos gesina gaisrą.

Tik paryčiais jie grįžo į gaisro nuniokotame pastate esantį savo butą ir miegojo nešildomame būste.

Tik paryčiais jie grįžo į gaisro nuniokotame pastate esantį savo butą ir miegojo nešildomame būste. Ryte sutuoktiniai susipakavo daiktus, apžiūrėjo namus, suprato, kad didesnio nuostolio jiems nepadaryta ir susiruošė namo į Vilnių.

„Matėme, kad vanduo prasisunkė per tualeto ir koridoriaus lubas, bet čia veikti nėra ko – elektros nėra, butas nešildomas“, – kalbėjo gyventojai.

Namą administruojančios bendrovės „Jūros būstas“ vadovas Edgaras Vygantas šeštadienį tikino, kad visiems butų savininkams apie nelaimę jau pranešta, dalis jų apžiūri, kaip smarkiai nukentėjo jų nuosavybė ir įvertintų patirtą žalą. Ketinama netrukus imtis atkurti šildymo sistemą, elektros instaliacija nesugadinta, tačiau energijos tiekimas nuo gaisro nukentėjusiai namo pusei išjungtas.

Gesinant gaisrą liejamas vanduo pasiekė ketvirtąjį aukštą.

Nuo ugnies tiesiogiai nukentėjo ne mažiau nei trys viršutiniojo aukšto butų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ovidijus

Ovidijus portretas
Tomas ne tik nukentejo nuo gaisro bet ir nuo ilgapirsciu taip pat

Jonas

Jonas portretas
Ačiū Dievui mūsų butas nenukentėjo 5 a.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių