Našlaitės iš klombų – į kapines


Iš Tiltų gatvėje pastatytų klombų dingo dalis našlaičių, kurios pasodintos tik praėjusią savaitę. Tokios vagystės iš miesto gėlynų kasmet padažnėja prieš lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną.

Pasak miesto želdinius prižiūrinčios įmonės direktoriaus Gedimino Valašino, iškapstytos klombos pastebėtos penktadienio rytą.

"Matyt, vagys vakare ar naktį pasidarbavo", – spėjo vadovas.

Iš vienos klombos, stovinčios prie Tiltų gatvės ir neleidžiančios įvažiuoti į šoninę gatvelę, dingo nemaža dalis pasodintų našlaičių, iš kitos, esančios prie kitos gatvės, taip pat prapuolė kelios.

G.Valašinas tvirtino, kad apie šį atvejį bus pranešta savivaldybei.

"Nuostoliai nėra dideli, bet tokie atvejai labai nemalonūs. Savivaldybė turėtų kreiptis į policiją", – tvirtino direktorius.

Anot G.Valašino, vagystės iš miesto gėlynų, klombų nėra retas reiškinys. Jos padažnėja prieš lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų, mirusiųjų pagerbimo dieną.

"Dažnai gėles išsikasa garbaus amžiaus moterėlės. Tokių atvejų pasitaiko ir dienos metu. Yra tekę net matyti, kaip inteligentiška moteris rauna gėles iš miesto gėlyno. Klausiame, ką ji čia daro, o ši pareiškia, kad eitume iš čia. Atseit tai ne mūsų reikalas, ne mūsų gėlės. Dar gąsdina, kad Dievas nubaus. Negi eisi stumdytis su tokiomis?" – klausė direktorius.

G.Valašino teigimu, kai kurios moterėlės iš anksto pasiruošia gėlių vagystei. Atsineša net kartotines dėžes, kad turėtų kur pasidėti.

"Sunku pasakyti, kodėl jos taip elgiasi. Gal čia iš senų laikų išlikęs mąstymas, kad su valdišku turtu galima daryti, ką nori. Gal kitos taip elgiasi, nes pyksta ant valdžios", – svarstė vadovas.

Dažniausiai gėlės dingsta iš klombų, esančių Tiltų, Sausio 15-osios gatvėse. G.Valašino manymu, taip yra dėl to, kad arti Senasis turgus.

"Manau, jog dalis tų gėlių tikrai atsiduria prekyvietėje. Aišku, įrodyti, kad pardavinėjamos vogtos gėlės, sudėtinga. Visos gi jos panašios. Gal žmogus jas nusipirko ar pats sąžiningai užaugino", – dėstė vadovas.

Pasitaiko, kad klombos nukenčia ir nuo vandalų. Būna, šie išrauna ir išmėto gėles.

"Nežinau, kodėl jaunimui gėlės užkliūva. Tokiais atvejais jas surenkame ir bandome susodinti atgal", – pasakojo vadovas.

Dažnai gėlės dingsta ir iš Manto gatvėje po viaduku stovinčios klombos.

"Nesvarbu, ką pasodintume. Praeina kiek laiko, o žiūrime – jau išrautos", – pasakojo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
sodinkite daugiau daugiamečių gėlių, bet tada žinoma biznis mažesnis, negu kiekvieną kartą vis sodinant ir sodinant našlaites.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių