Neegzistuojantį pastatą Palangoje įregistravo lyg tikrą

Neįtikėtiną, bet didelių pinigų vertą planą Palangoje sukurpę gudruoliai pateko į teisėsaugos akiratį.

Kurorte įsikūrusios įmonės "Vlasava" teritorijoje netikėtai valstybinės žemės rėžis tapo privačia nuosavybe.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo bendrininkaujant.

Tikėtina, kad dėl tokių bendrininkų grupės padarytų veikų didelę žalą patyrė valstybė ir fiziniai asmenys.

Vienos Palangoje esančios įmonės teritorijoje gudruoliams šovė mintis suformuoti žemės sklypą po neva esančiu pastatu, kurio realybėje nebuvo.

Tačiau valstybės įmonėje "Registrų centras" įtariamiesiems pavyko įteisinti nesantį objektą, pridedant nuosavybės dokumentuose įamžintas nežinia kur esančio kito pastato nuotraukas.

Pretenzijų dėl negrąžintos žemės šioje vietoje turi kiti privatūs asmenys.

Įtariama, esą Palangoje dirbantis matininkas E.M., būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu ir atlikdamas matininko funkcijas, vykdydamas įmonės "Vlasava" direktoriaus Sauliaus Čepkausko prašymą, žinodamas, kad statinio tikrovėje nėra, parengė jo nekilnojamojo daikto kadastrinių matavimų bylą, surašė deklaraciją apie statybos užbaigimą bei šiuos dokumentus perdavė S.Čepkauskui.

Šis dokumentus pateikė "Registrų centrui", kur statinys buvo įregistruotas, kaip tikrai esantis.

Tokiais veiksmais bendrininkai siekė sudaryti teisines prielaidas įmonei pateisinti didesnio, nei esamiems pastatams eksploatuoti reikalinga, dydžio valstybinės žemės sklypo nuomą.

Taip pat tokiais veiksmais buvo kliudoma pretendentams atkurti nuosavybės teises į buvusių savininkų iki nacionalizacijos valdytą žemę.

Paaiškėjo, jog įmonės "Vlasava" valdomas žemės sklypas buvo išnuomotas 99 metams. Aiškinantis, ar vežėjams pagrįstai priskirta tokia didelė teritorija, netikėtai įmonės vadovas pateikė dokumentus su statinio registracija, taip aiškindamas žemėtvarkininkams, jog sklype yra statinių ir jie esą yra naudojami.

Kompanijos "Google" programos "Maps" pagalba bet kuris gyventojas gali pasižvalgyti po įmonės "Vlasava" teritoriją. Panašių statinių, kuriuos kompanijos vadovo nurodymu įregistravo matininkas, joje nepavyko aptikti.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Aferistai seniai zinomi

Arunas

Arunas portretas
Na del Sauliaus saziningumo nekyla net abejoniu

Įdomu

Įdomu portretas
ka dar sugalvos tokie gudragalviai? Šiaip tai valstybinis registrų centras turėtų atlikti dabar visų pastatų auditą, nes tokių gali būti ir daugiau priregistruota "tikrų" pastatų švogerių žemėj.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių