Nelaimė Baltijos jūroje: kas kaltas?

Po savaitgalio nelaimės Baltijos jūroje, kai vienas žvejys dingo be žinios, o kitas buvo išgelbėtas tik praėjus keliolikai valandų po incidento, priekrantės žvejų bendruomenė sunerimo dėl savo saugumo. Vyrai atvirai prabilo, kad bėdos atveju išgyventi beveik neturi šansų.

Klaida po klaidos

Priekrantės žvejų bendruomenė ūžia. Savaitgalio tragedija parodė, kad tokia nelaimė gali nutikti bet kuriam. Ir tada sulaukti skubios pagalbos jūroje beveik neįmanoma.

Klaipėdietis Ignas (vardas pakeistas – A.D.) dienraščiui išdėstė situaciją, kuri susiklostė savaitgalį, kai Baltijoje apvirto pramoginis kateris ir laivelio kapitonas dingo be žinios, o kitas žvejys keliolika valandų užsilipęs ant apvirtusio laivo laukė gelbėtojų.

"Manau, kad tai buvo nedovanotina kapitono klaida. Jis išplaukė netvarkingu laiveliu, kuris buvo supuvęs, remontuotas ne kartą. Mano supratimu, jis apskritai negalėjo praeiti techninės apžiūros. Tai gerai žinau, nes šitas laivas ne vienam savininkui priklausė ir ėjo iš rankų į rankas. Turiu informacijos, kad bežvejojant pro korpusą į vidų ėmė sunktis vanduo, laivelis nusėdo apie 30 cm, tada nežinia iš kur, gal praplaukiant linijiniam keltui, atvilnijo banga, kuri užpylė laivą ir šis apvirto, nors tądien nei bangavimo, nei didesnio vėjo nebuvo", – savo versiją dėstė klaipėdietis.

Žvejų žiniomis, kai laivas apvirto, kapitonas mėgino imtis priemonių, jis panėrė, išskleidė gelbėjimosi plaustą po apvirtusiu laiveliu ir šiam neleido nuskęsti.

Tačiau įgulai geriau dėl to nebuvo, pusamžis kapitonas iš Nidos veikiausiai žuvo (jo kūnas nerastas iki šiol), o jo keleivis, pažvejoti jūroje atvykęs 35 metų kaunietis, pavojingai nušalo galūnes, tai jam turės labai rimtų pasekmių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asas

Asas portretas
Kepas tai gerulis...isskleide plausta po laivu,kad nenuskestu...plaustas skirtas zmonem gelbeti,o ne supuvusius laivelius...o ir rysku plausta butu greiciau pastebeja,nei laivo dugna

Eduatdas

Eduatdas portretas
Reikia ne kaltų ieškoti, o nuspręsti kaip tokių nelaimių išvengti ateityje. Galima nusipirkt sertifikuotą gmdss nešiojama radijo stotelę, aišku ji ne pigi, kaina apie 300-500€, bet ji neskęsta ir yra skirta prisikviest pagalbą 16 kanalu.

Jonas D.

Jonas D. portretas
Na,tikrai kas per tyla? Juk yra išgelbėtasis .Tikriausiai teisėtvarka ėmėsi apklausos ar tardymo .Ne spėlionėmis reikia užsiiminėti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių