Nepilnametis šokdina visą miestą

Psichikos liga dangstomas daugybe nusikaltimų pagarsėjęs paauglys nusitaikė jau ir į niekuo dėtus pradinukus. Išleidę vaikus į mokyklą klaipėdiečiai ryte sužinojo, kad prieš jų atžalas įvykdytas beprasmis išpuolis, dėl kurio kaltininkas greičiausiai nebus baudžiamas.

Iš mokyklos – į ligoninę

Trečiadienio rytas niekuo neišsiskyrė iš kitų. Į Vydūno mokyklą pėdino būriai kuprinėmis nešinų vaikų.

Staiga prieš juos nežinia iš kur išdygo paauglys. Jis purškė vaikams į veidus ašarinių dujų.

Vydūno mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas patvirtino, kad tą rytą nuo nežinomo užpuoliko nukentėjo šeši vaikai.

Mokykloje jiems buvo suteikta pirmoji pagalba, netrukus informuoti vaikų tėvai.

Keturi mokiniai buvo nugabenti į ligoninę.

Mergaitę ir tris berniukus apžiūrėjo okulistas, kuris nustatė, kad nukentėjusiųjų akys nepažeistos, regėjimas nesutrikęs.

Po to mažuosius pacientus apžiūrėjo Traumatologinio punkto specialistai.

Visiems keturiems mokinukams nustatyti pirmojo laipsnio veido nudegimai. Vaikai išleisti gydytis ambulatoriškai.

Tą pačią dieną psichologė internetu susisiekė su mokyklos mokinių tėvais ir informavo juos apie incidentą.

Nieko neslėpdami pedagogai pranešė, kas įvyko, ir papasakojo, kad įtariamasis jau nustatytas.

Užpuolė nepažįstamą merginą

Pasirodo, tai tas pats vaikas, kuris antradienį vėlai vakare netoli "Akropolio" be jokios priežasties sužalojo nepažįstamą merginą.

Nukentėjusioji apie 22 val. ėjo iš prekybos centro link perėjos priešais banko pastatą. Visai netoli perėjos prie jos pribėgo 13 ar 14 metų vaikas ir nieko nesakęs į akis papurškė dujų balionėliu ir pabėgo.

Kol kas nežinia, ar prieš keliolika minučių netoli šio įvykio vietos vykusiose muštynėse dalyvavo ir balionėliu besišvaistantis nepilnametis.

Mergina sulaukė prekybos centro apsaugos darbuotojų pagalbos. Ligoninėje jai nustatytas pirmo laipsnio akių ir veido nudegimas.

Vakar Klaipėdos miesto policijos pareigūnai jau neabejojo, kad abu išpuolius įvykdė tas pats paauglys, kuris trečiadienio rytą patykojo į mokyklą einančių vaikų.

Elgiasi neprognozuojamai

Uostamiesčio policininkai šį berniuką pažįsta nuo tada, kai jam tebuvo 10 metų, o dabar jam sukako trylika.

Nepaisant itin jauno amžiaus, jis jau yra prikrėtęs ne tik išdaigų, bet ir nusikaltimų, už kuriuos galėjo būti teisiamas.

Nuo bausmės jį išgelbėjo įstatymas, neleidžiantis teisti vaikų ir numatantis, kad už mažamečių nusikaltėlių veiksmus atsakyti privalo jų tėvai arba globėjai.

Šio vaiko atveju už nepriežiūrą tektų bausti vaikų globos namų darbuotojus, kurie nepajėgūs sutramdyti berniuko.

Juo turėtų pasirūpinti medikai

"Esu su tuo vaiku bendravęs gal prieš pusantrų metų. Vieną akimirką atrodo, kad viskas normalu, kalbėjomės ramiai, kitą jis visiškai pasikeitė, pradėjo mėtyti, vartyti daiktus. Mano supratimu, juo turėtų pasirūpinti medikai", – pasakojo Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus antrojo poskyrio viršininkas Albinas Misevičius.

Berniukas yra ne kartą apiplėšęs jaunesnius vaikus, ne kartą atėmęs telefonus.

Būta atvejo, kai jis nustūmė dviračiu važiavusį vaiką ir pats numynė pagrobtu dviračiu.

Pabėgo iš apklausos

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį minėtas berniukas globos namuose nenakvojo.

Vis dėlto pareigūnams pavyko jį rasti.

Paauglys buvo nugabentas į policijos komisariatą, kur, laikantis būtinų tokiais atvejais procedūrų, ketinta jį apklausti dėl abiejų atvejų.

Norėta įsitikinti, kad abu kartus ašarinėmis dujomis žmones žalojo būtent šis vaikas.

Tikėtasi sužinoti, kodėl jis taip elgėsi.

Tačiau vakar apklausa taip ir neįvyko, nes berniukas iš policijos pastato paprasčiausiai pabėgo.

Paprastai visos pajėgos skiriamos apsaugoti nuo neigiamo poveikio tuos, kurie skriaudžia kitus, o ne jo aukas.

Vaikų globos namų vadovė, kurios pavardės negalima skelbti dėl Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, teigė, kad patvirtinus informaciją, jog būtent jų auklėtinis įvykdė abu nusikaltimus, berniuko elgesį svarstys miesto savivaldybėje veikianti Vaiko gerovės komisija.

Mieste – vienas psichiatras

"Paprastai visos pajėgos skiriamos apsaugoti nuo neigiamo poveikio tuos, kurie skriaudžia kitus, o ne jo aukas. Į vaikų namus ne kartą buvo atėję nuskriaustų vaikų tėvai. Kartais jų priekaištai būna nepagrįsti. Kaskart labai jaudinamės dėl to ir stengiamės išsiaiškinti, ar tikrai kaltininkai – mūsų auklėtiniai. Mes neleidžiame, kad svetimi žmonės imtųsi fizinių bausmių, neleidžiame net su jais susitikti, netgi jei jie yra kalti. Tam yra atitinkamos institucijos", – kalbėjo direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusikaltai atsakyk.

Nusikaltai atsakyk. portretas
Mat jie nepilnameciai atsakyti uz nusikaltimus negali,o nusikalsti gali.Manau ,kad ES reikalavimai augina degradus.

cha

cha portretas
Tokie veikėjai pripažįsta tik vieną dalyką- jėgą. Žiebei jam gerai į dūlę, kad išvirstų- ir daugiau nebešokinės. Maža vieno karto-duok dar sykį. Tą ne kartą įsitikinau gyvenime. Kuriems gerai daviau į kailį- po to tapo labai mandagiais vyrais, net po daugelio metų pagarbiai sveikinasi susitikę. O čia visokios kvailos moterėlės aiškina apie auklėjimą, apie debiliškus europinius įstatymus geriau išvis patylėsiu...

airen

airen portretas
ziaurumas gimdo ziauruma ir kas is to vienas raso kad atkersytu o stai tokiu reikia bijoti jie taipogi yra psichiniai ligonys tur but per mazai skiriamdemesio arba visai neskiriam tokiems ligoniams jei juo niekas neuzsiima normaliai gal jam reikia kitokios pagalbos o mes ziurim kaip i zmogzudi juk jis dar jaunas o toe pirdylos kuriems virs 30 ir daugiau jau tu neisauklesi ir dar jaunesni pradedant nuo 20 metu
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių