Neregėtas įžūlumas: rekonstruojamu Gedminų taku – automobiliais

Gražėjančia pietine miesto dalimi ką tik pasidžiaugę valdininkai turės sukti galvą dar ir dėl to, kaip ją apsaugoti nuo ratuotų chuliganų. Aktyvūs žmonės užfiksavo, kaip naujai klojama Gedminų tako danga, skirta pėstiesiems, siautėjama automobiliu.

Debreceno aikštę ir Gedminų gatvę jungiantis Gedminų takas šiuo metu tvarkomas iš pagrindų. Tam miestas skyrė net 947 tūkst. eurų. Tačiau ši nepigi investicija nė kiek nejaudina pažeidėjų, kurie įsigudrino dar nebaigtą remontuoti taką kirsti automobiliais. 

Klaipėdiečiai svarstė, gal šioje viešojoje erdvėje reikėtų daugiau tvarkdarių pajėgų, veikiančių kamerų.

„Vienas suolas jau sulaužytas vos jį pastačius, dabar jau automobiliais po šaligatvius ir veją laksto. Ar svarbu tik padaryti, o už priežiūrą niekas nebeatsakingas?“, – klausė klaipėdietė Rasa.

Dar gegužės pradžioje čia statybos darbus apžiūrėjusi miesto valdžia garsiai svarstė, kad svarbu ne tik sutvarkyti viešąsias erdves, bet ir užtikrinti, kad jos nebūtų niokojamos.

Kartu su savivaldybės administracijos specialistais nutarta, kad Gedminų take, padedant policijai, turi būti užtikrinta viešoji tvarka, papildoma stebėsena kameromis. Esą nederamai besielgiantys asmenys turi pajausti, kad yra stebimi ir miestas jų elgesio netoleruoja.

Vis dėlto prieš porą dienų siautėjusio pažeidėjo stebėjimo kameros neužfiksavo.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresniojo patarėjo Mariaus Pankevičiaus, kol kas pareigūnai nuotoliniu būdu mato tik suremontuotą Debreceno alėją, kur dažnai renkasi girtaujantys asmenys.

Tačiau, esant reikalui, kamerą galima pasukti.

Važiuoja, reiškia, galima, o galva nebedirba.

„Turime problemą Debreceno alėjoje, kur vakarais jaunimėlis geria ant suoliukų ar net su mašina pravažiuoja. Abejoju, ar policija fiksavo pažeidėją Gedminų take. Bet įspėti pareigūnai pasukinės kamerą ir į kitą pusę. Pas mus gi vadovaujamasi bandos instinktu: iš pradžių vienas, antras, po to jau visi. Važiuoja, reiškia, galima, o galva nebedirba“, – sakė M.Pankevičiaus.

Esą galbūt ateityje vaizdo stebėjimo kamera atsiras ir Gedminų take, kai šis bus užbaigtas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis pažadėjo intensyviau stebėti šią viešąją erdvę.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
O kaip veja pasodinta Gedminu take? Seklos pabarstytos pavirsiuje, negrebliuotos ar su volu butu ispaustos.Padare balandziams lesykla.Rytais ir vakarais pulkai maitinasi.Niekas nekontroliuoja.

buves Klaipedietis

buves Klaipedietis portretas
Merija ir smegenu atrofija=impotencija,menesines ir angina vienu metu-nenorekit kad kazkas ivyktu juk DEBILAI valdzioje,ko ten noreti,-stulpelius ikasti-kas 1,2-1,6 metro atstumu,bet nebus atkato,

vida

vida portretas
Kita problema-nevaleikos- savo buitines atliekas nesa i siuksliu dezes prie suoliuku, o paskui sedasi pakvepuoti,,grynu' oru.DAUGIAU kontroles rytais ,kai nevaleikos su siuksliu maisais bega i darba ir jais pakeliui atsikrato.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių