Nežabotas vyrų elgesys – pavojus aplinkiniams

Įtarimai ketinus sukelti sprogimą ir padegti pastatą gaubia du vyrus Klaipėdos ir Kretingos rajonuose. Abu vyrai laikomi policijos areštinėje, aiškinamasi, kiek pagrįstas toks spėjimas.

Trečiadienį prieš 16 val. ugniagesiai skubėjo į Gedminų kaimą Klaipėdos rajone.

Čia liepsnojo vienos sodybos ūkinis pastatas. Iš statinio buvo likęs tik apdegęs karkasas. Gaisro metu nudegė medinio pastato stogas, viduje apdegė malkos, sudegė lengvojo automobilio priekaba.

Sodybos šeimininkai išvykę, tad žalos įvertinti nebuvo kam.

Šalia sukinėjosi 48 metų vyras, kurį Klaipėdos rajono policininkai labai gerai pažįsta. Jis garsėja vagystėmis, kitais nusikaltimais, be to, yra probacijos tarnybos "klientas".

Policininkai jį priskiria didžiausios rizikos laipsnio asmenų grupei.

Šis vyras yra pasižymėjęs nežabotu elgesiu, todėl sutiktas prie liepsnojančio pastato jis sukėlė pareigūnams pagrįstų įtarimų.

Policininkai uždarė jį į areštinę ir ketina rinkti įrodymus, patvirtinančius arba paneigiančius įtarimą, kad tai jis ir sukėlė gaisrą.

Tos pačios dienos vėlų vakarą, prieš pat vidurnaktį, pagalbos telefonu paskambinęs jaunas vyras pranešė, kad ketina padėti sprogmenį prie vieno namo ir jį susprogdinti.

Pareigūnai netruko nustatyti, kad anonimas – 28 m. vietos gyventojas.

Pastaruoju metu jis daugybę kartų panašiai skambindavo bendruoju pagalbos telefono numeriu ir melagingai pranešdavo apie savo ketinimus.

Trečiadienį vakare šis jaunas vyras buvo girtas (2,01 prom.).

Kalbėdamas apie ketinimus susprogdinti pastatą, jis minėjo namą, kuriame gyvena jo draugė. Tai, ko gero, buvo nevykęs būdas palenkti merginą su juo bendrauti.

Įtariamasis taip pat pakliuvo į areštinę, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Ko gero, šiam vyrui reikėtų ne tik atsakomybės, bet ir medikų pagalbos susidorojant su priklausomybe nuo alkoholio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesistebiu

nesistebiu portretas
užsieniečiai, pragyvenę Lietuvoje porą metų, pasakė:" Didžiausia Lietuvos bėda yra jauni lietuviai vyrai - tie, nekultūringi, mažo išsilavinimo, dažnai vartojantys alkoholį, triukšmingi ir agresyvūs". Tikra tiesa apie kaimo budulius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių