Nusivylimas: turguje nusipirko netikrą „Adidas“

Garsių prekių ženklų vardus ginantys pareigūnai  falsifikatus medžioja ne tik prabangiuose sostinės salonuose, bet ir pajūrio miestelių turgavietėse.

Garsių prekių ženklų vardus ginantys pareigūnai  falsifikatus medžioja ne tik prabangiuose sostinės salonuose, bet ir pajūrio miestelių turgavietėse. Savaitgalį policininkai drauge su garsių prekių ženklų atstovais falsifikatais prekiavusį kiną sulaikė Kretingoje.

Nusipirko rankinę

Pareigūnai ir asociacijos SNB-REACT atstovu Lietuvoje Kazimieru Saržicku į Kretingos turgavietę pasižvalgyti atvyko šeštadienį. Taip siekta užkirsti kelią verstis neteisėta ūkine ir finansine veikla Kretingoje bei rajone.

Jų dėmesį patraukė svetimšalis, kuris ant prekystalio buvo išsidėliojęs prekiniu ženklu „Adidas“ pažymėtas rankines.

Vieną jų pareigūnai nusipirko ir taip įsitikino, kad šis asmuo žinomu prekės ženklu pažymėtu daiktu prekiauja gerokai mažesne kaina, nei juos parduoda tikrieji gamintojai.

Be to, pas šį kiną aptikti dar 79 daiktai, pažymėti garsių gamintojų prekių ženklais.

Siūlė internetu

Reido dalyviai apsilankė ir pas kretingiškę 39 metų Nataliją, kuri socialiniame tinklalapyje skelbėsi parduodanti „Adidas“ ženklu pažymėtą laikrodį ir prašė už jį 40 litų.

Moteris pareigūnams pardavė ir „Nike“ ženklu pažymėtą vyrišką striukę.

Šios moters namuose pareigūnai aptiko dar du laikrodžius su „Chanel“ ženklu.

Panašius reidus gamintojų atstovai mūsų krašte rengia ne pirmą kartą, tačiau garsių gamintojų prekių padirbinių nuo to mūsų prekyvietėse bei turgavietėse nemažėja.

Uoste – suklastoti žaislai

Nemažai klastočių sulaikoma pakeliui iš Azijos valstybių į Lietuvą ar kitas šalis, kai šios prekės gabenamos per mūsų uostą.

Prieš metus Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė didelę žaislų siuntą iš Kinijos. Tai buvo įvairūs žaislai, paženklinti „Lego“, „Transformers“ ir „Angry Birds“ ženklais, kaip įtariama, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Muitininkai, detaliai patikrinę iš Kinijos atvykusį konteinerį, kuriame gabenta beveik 44 tūkstančiai įvairių žaislų, jame aptiko dalį prekių, kurios pareigūnams sukėlė įtarimų, kad jos gali būti klastotos.

Pernai panašių padirbinių siuntų uostamiesčio muitininkai buvo sulaikę ne vieną.

Falsifikatus naikina

Būta atvejų, kai paaiškėjo, jog falsifikatus gamino ir mūsų šalies piliečiai. Prieš kelerius metus demaskuota Panevėžyje veikusi įmonė, gaminusi garsių automobilių gamintojų ženklais pažymėtus plastikinius valstybinių numerių laikiklius.

Apie sulaikytas prekes dažniausiai informuojami prekių ženklų atstovai. Neretai jie patvirtina, kad jiems pateikti prekių pavyzdžiai yra klastotės.

Specialistai tikina, jog klastojama visų garsiausių gamintojų produkcija. Kartais padirbiniai būna taip kokybiškai pagaminti, kad tik nedidelės smulkmenos išduoda, jog tai falsifikatas.

Falsifikatų gamyba ir prekyba, prisidengiant garsių užsienio firmų vardais, kenkia tiek gamintojo, tiek jam atstovaujančios įmonės prestižui ir finansiniams rezultatams. Vartotojas, nusipirkęs nekokybišką prekę, nusivilia geru kompanijos vardu ir jos gaminiais, manydamas, kad įmonės produkcija yra nekokybiška arba kompanija parduoda broką.

Paprastai visi padirbiniai prekių ženklų atstovų sprendimu būna sunaikinami.

Apie garsių prekių ženklų klastotes mūsų šalyje galima sužinoti internetiniuose tinklalapiuose, kurie informuoja ne tik kur kokios klastotės buvo aptiktos, bet ir padeda atskirti originalias prekes nuo jų padirbinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

madingas

madingas portretas
"Specialistai tikina, jog klastojama visų garsiausių gamintojų produkcija. Kartais padirbiniai būna taip kokybiškai pagaminti, kad tik nedidelės smulkmenos išduoda, jog tai falsifikatas." -tai kam tokiu atveju blogai? Garsinamas įmonės vardas, klientas patenkintas kokybe ir kitą kartą rinksis šio "brendo" prekę. Ar geriau, kai firminėse (kurios tik taip vadinamos dėl to, kad iš "kažkur" turi popierėlį) parduotuvėse brangiai nusiperki višišką š-dą? Manau, kad pas mus dar anksti kovoti su padirbinėtojais. Nes pirkėjai ieško garsių gamintojų prekių ne dėl kokybės, bet dėl to, kad galėtu pasipuikuoti madingu užrašu (ir kuo didesniu). Juk tai ne tik "runkelių" užgaida - prisiminkime gelažniko parduotuvę. Kiek dabartinio "elito" dabar tyliai spjaudosi, nes gėda pripažinti, kad skelbdamiesi elitu yra visiški profanai. Tai kodėl nereikėtų liaudžiai duoti to ko jie nori? Kai iš šitų marškinėlių "išaugsime", tas biznis savaime bankrutuos.

aoie ką straipsnis

aoie ką straipsnis portretas
Būtų sensacija jei turguje nusipirktų tikrą Adidą, va, tada reikėtų rašyti straipsnį

Nuomone

Nuomone portretas
Ar turguje ieskoti Adido.O ir retoj parduotuvej rasi tikra dizainerio preke.Tik nepatingetu musu tarnybos pasizvalgyti ,arba nedetu kisenpinigius i kisese,neliktu daugelio parduotuviu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių