Nuteistas klaipėdietis nenutraukė bendravimo su tvirkinta auka

Už nepilnamečių tvirkinimą trumposiomis žinutėmis bei lytinį santykiavimą nesubrendusiais asmenimis lygtinės bausmės sulaukęs 26-erių vaikinas gali sulaukti griežtesnių sankcijų, nes nenutraukė santykių su nukentėjusiąja.

Šiemet rugsėjo pradžioje Klaipėdos miesto apylinkės teismas skyrė uostamiestyje gyvenančiam Neriui Budavičiui poros metų lygtinę bausmę. Jaunas vyras jau buvo pagarsėjęs, kai buvo teisiamas už juodąją archeologiją. Kadangi jis apskundė nuosprendį ir jis neįsiteisėjo, iki rugsėjo pradžios jis buvo laikomas neteistu asmeniu.

Tai tapo pretekstu už nepilnamečių tvirkinimą bei santykiavimą su tinkamo amžiaus nesulaukusiais asmenimis teismam vyrui skirti su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę. Nors kaltinimą palaikęs prokuroras prašė izoliuoti jį nuo visuomenės porai metų.

Be to, N.Budavičius buvo įpareigotas dalyvauti elgesį keičiančioje programoje.

Neseniai teismą pasiekė probacijos tarnybos prašymas skirti papildomą poveikio priemonę šiam jaunam vyrui. Paaiškėjo, kad N.Budavičius ir toliau bendrauja su nukentėjusiąja byloje vadinta mergaite.

Pastaruoju metu ji gyvena vaikų socializacijos centre. Ten mergaitė pakliuvo leidus vienintelei jos artimai giminaitei – močiutei. Taip siekta apsaugoti nepilnametę nuo prisirišimo prie suaugusio vyro. Paauglė nelankydavo mokyklos ir norėjo tik gyventi su N.Budavičiumi.

Uostamiesčio probacijos tarnyboje buvo gautas raštas, kuriuo vaikų socializacijos centras informavo, kad N.Budavičius siunčia mergaitei siuntinius, duoda jai pinigų bei ją lanko. Todėl tarnyba paprašė teismą skirti šiam žmogui papildomo poveikio priemones.

N.Budavičius pirmadienį įvykusio Klaipėdos miesto apylinkės teismo posėdžio metu tikino, kad mergaitė yra gyvenimo nuskriausta ir jaučiasi vieniša. Savo kaltės dėl netinkamų veiksmų jis nejaučia.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas ketina skelbti po savaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantui

emigrantui portretas
Ūsius Lietuvoje neliečiamas, nes jo benraminčiai sėdi aukštose kėdėse ir laukia savo aukų.

emigrant

emigrant portretas
Usas irgi Kedyte reme. Saldainiu nupirkdavo, mamai pinigu daug duodavo. Net kriksto tevas buvo! LIETUVA - ISKRYPELIU ROJUS ! ! !

Aleksandra-as

Aleksandra-as portretas
Pritariu Jugin, kad tikrai nera cia uz ka bausti.. Matosi kad abipusis noras ten yra, remia mergaite, rupinasi ja. Lai ir gyvena sau, ko kistis nesuprantu. Suprasciau kad cia butu viskas padaryta pries mergaites valia, o dabar..Zodziu LIETUVA, ka cia be pridursi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių